Így pörgetheted fel magad koffein nélkül

Ha nem akarsz a kávé vagy a koffeines tea után nyúlni egy kis energialöketért, próbáld ki az alábbi, tudományosan alátámasztott tippeket!

Sokan érezzük úgy már akár délelőtt, de a délután közepén nagy valószínűséggel, hogy szükségünk lenne némi extra energiára ahhoz, hogy bírjuk a napot. A kialvatlanság lehet a probléma oka, de magában a felgyorsult életvitelünk is okozhatja azt, hogy több energiára lenne igényünk a megszokottnál. Az alábbi, tudományosan igazolt megoldásokkal koffein nélkül is szerezhetsz magadnak egy kis szuflát.

Kávé helyett próbálj ki valami mást!

Egyél kivit!

Ha úgy érzed, hogy az alvásmennyiség lehet a problémád forrása, lefekvés előtt egy órával fogyassz kivit! Kutatások kimutatták, hogy ez a szokás körülbelül 35 perccel több pihentető alváshoz segíthet hozzá, így sokkal energikusabb lehetsz nap közben.

A jótékony hatások a gyümölcsben található magas szerotonin-koncentrációval hozhatók összefüggésbe – a szerotonin a melatonin nevű hormon előfutára, amely szabályozza az alvás-ébrenlét ciklusát. Persze ez sem lesz csodaszer, de ha már mindent kipróbáltál, érdemes bevetni – arra azért vigyázz viszont, hogy ne közvetlenül lefekvés előtt edd, hogy legyen időd megemészteni is.

Igyál elég vizet!

Ha folyton fáradtnak érzed magad, könnyen lehet, hogy csak nem fogyasztasz elég folyadékot. Korábbi kutatások kimutatták, hogy már az enyhe mértékű kiszáradás, azaz a nem megfelelő mennyiségű hidratálás is rosszabb hangulattal, erősebb fáradtságérzettel és csökkent éberséggel jár együtt. Ha a szervezet nem kapja meg a szükséges vízmennyiséget, akkor keményebben kell dolgoznia, hogy alkalmazkodjon a vízhiányhoz, ami lemorzsolhatja az energiaszintet.

Levegőzz egyet!

Ha lomhának és lassúnak érzed magad, nincs jobb megoldás egy gyors sétánál a friss levegőn. Egy korábbi kutatás megállapította, hogy mindössze húsz percnyi, szabad levegőn töltött idő növelheti az energiaszintedet, és még a hangulatodon is javíthat. Mindez nemcsak a mozgás jótékony hatását mutatja, már akkor is feltöltődhetsz, ha meg sem mozdulsz, csak kimész egy kicsit a természetbe, a friss levegőre.

Forrásunk volt.


Ezeket is olvasd el!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.