Egy kissé meglepő trükkel nem barnul meg az avokádókrémed - van, aki ódzkodik tőle

Furcsa lehet elsőre, de aki rendszeresen forog a konyhában, azt nem fogja eltántorítani, hogy vizet öntsön a guacamole tetejére. Igen, vizet!

Az avokádó megosztó superfood - amennyire hasznos és "jó zsírnak" számít, annyira környezetkárosító az előállítása.

Azt, hogy mennyire finom és univerzális (és még sütit is lehet belőle sütni), azt tudjuk, mi is imádjuk, és ezernyi recept alapanyaga...

...próbáld ki mondjuk ezeket:

Mindennapos használatát tekintve 2 fő gondról tudunk beszámolni:

1. nehéz kiválasztani a megfelelő darabot, mert általában vagy kőkemény és éretlen, vagy túlérett, vagy pont addigra érik be sutyiban a hűtődben, amikor nem figyelsz - ja, és drága, tehát nagyon nem mindegy

2. ha megbontottad, hipp-hopp oxidálódik és megbarnul - ha szeleteled, ha krémnek készíted, ez a probléma fennáll

Megoldások barnulás ellen

Van, aki szerint a magot kell benne hagyni a krémben, ha guacamolét készítesz (mindenképpen érdekes tipp, de inkább elvetnénk), sokan pedig a citrom- vagy limelé fokozott használatára esküsznek - ami savasságával segít, megint mások pedig a folpack-kal való betakargatást vetik be.

....ééés jöjjön a trükk: VÍZ!

Most viszont egy számunkra vadiúj ötlet állt elő, és hajlunk rá, hogy ennek higgyünk.

Tedd jól záró ételhordóba az avokádókrémed, tömködd-simítsd le a tetejét egy kanállal, és csurgass rá pont annyi vizet, hogy picikét elfedje a krémed tetejét. Igen, vizet, mert ez megakadályozza, hogy oxidálódjon, viszont később simán leöntheted róla, semmiben nem változtat a guacamole állagán, hiszen a két anyag elválik egymástól, a víz nem hígítja fel a finomságodat. ENNYI!

Mit gondoltok? Nekünk bejön!

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?