Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült a hentes nagy titka, és minden megváltozott

Brian körülbelül 15 évig dolgozott a húsiparban, de megnézett egy dokumentumfilmet, és átértékelte a munkáját.

Brian Kavanagh 16 éves korától kezdve hentesként dolgozott. A szakmát a családja kis húsüzemében kezdte, a Dél-Lanarkshire-i Burnside-ban. Később, 33 évesen a Morrisons szupermarket húspultjában helyezkedett el. Ekkor egészen elképesztő dolog történt: úgy döntött, hogy vegán lesz. A nagy titkot sokáig nem tudta elmondani a kollégáinak, mert attól félt, hogy kinevetik. Minden nap olyan ételt vitt be munkahelyére, ami húsnak látszott, nehogy kiderüljön minden.

Brian felesége már jóval korábban vegán lett, a férfi viszont húst hússal evett, és gyerekeinek is gyakran vitt haza különböző húsféléket. Akkor változott meg minden, amikor megnézte az Earthlings című díjnyertes dokumentumfilmet, amiben bemutatják, hogy az élelmiszeripar hogyan zsákmányolja ki az állatokat. Ekkor nem csak ő, hanem 6 és 9 éves gyereke is áttért a növényi alapú étrendre.

Brian rengeteget titkolózott kollégái előtt, amitől depressziós lett. Végül egy idő után úgy érezte, hogy nem bírja tovább, nem tudja tovább végezni a munkáját. A most 36 éves férfi jelenleg – ahogy ő mondja – „vegán hentesként” dolgozik a Sgaia's Vegan Meats-nél. A cég húspótlókat gyárt, például szalonna-, hamburger- és kolbászutánzatokat. 

Vegán receptek:


A hentes azt mondja, sok minden változott, mióta nem eszik húst, és más állati eredetű élelmiszereket. Nem csak új munkája lett, a bőre és az elméje is sokkal tisztább.

Ezeket olvastad már?

via BBC

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!