Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Több száz adag ételt főzött a kismama családjának

Egy tapasztalt anyuka tudja, hogyan készüljön fel a család legújabb tagjának érkezésére, ez az anyuka 152 adag ételt és 228 adag rágcsálnivalót készített családjának.  

Jessica May Magill negyedik gyermekével volt várandós, mikor 37 hetesen elkezdett lefőzni egy csomó kaját. 

Az ok borzasztóan egyszerű volt: a kismama még szabadidejében szeretett volna gondoskodni arról, hogy a szülést követő első hetekben egy kicsit nyugodtabb legyen az élete, és a kisbaba alvással töltött óráit ő is kihasználhassa anélkül, hogy végig a konyhában kéne ügyködnie, és hogy a család többi tagjának is időt spóroljon meg a nagy felfordulásban.

A szülés előtti néhány hétben az ausztrál nő összesen 152 adag főételt és 228 adag rágcsálnivalót készített el, ezeket pedig mind gondosan előkészítve a fagyasztóban tárolta a szülés utáni időszakra. 

Az elkészített ételek között minden volt, amire egy családnak szüksége lehet: ebédre és vacsorára alkalmas zöldséges és húsos fogások, tészták, sütemények és minden olyan étel, amelyet óvodás gyermekei ettek uzsonnára. 

,,37 hetes kismama vagyok, és éppen a negyedik kisbabámat várom. A legidősebb gyermekem is csak négy éves, szóval az élet ennél már csak őrültebb lesz – nyilatkozta Jessica. 

,,Az egész napot a konyhában töltöttem, és bár lehet, hogy a végére már teljesen feldagadtak a bokáim, de legalább két fagyasztót töltöttem tele étellel a követező hetekre felkészülve." 

Lehet, hogy sok, de legalább egészséges

Ezzel a hatalmas mennyiségű étellel Jessica nem csak saját életét szeretné megkönnyíteni, de szeretne példát mutatni azoknak az anyukáknak, akiknek a rengeteg családi elfoglaltság mellett kevés ideje van önmagára. 

 

Ezt olvastad már? – Ez az anyuka elképesztően viccesen és aranyosan örökítette meg kisfiát az első 12 hónapban

 

A világszerte ismert The Healthy Mummy nevű program étrendjét követve az ausztrál anyuka 17 kg-tól szabadult már meg. A program (és aktív tagjai) szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogyan tarthatjuk karban saját testünket olcsó de egészséges ételekkel, és hogyan illeszthetjük be ezeket a fogásokat nem csak a saját, de az egész család étrendjébe.

Fontos, mit és hogyan készítünk elő

A négygyermekes anyuka szerint rengeteg időt és pénzt lehet spórolni azzal, ha bevásárlás előtt hasonló alapanyagokból összetevődő recepteket keresünk. Az alapanyagok így nem csak hasonló ízvilágú, mégis különböző ételekhez használhatóak fel, de így akár nagyobb adagot is készíthetünk, amit aztán a fagyasztóból kivéve bármikor felhasználhatunk.

Használjuk ki a szezonális gyümölcsök és zöldségek adta lehetőségeket, de ha minden kötél szakad, ne ijedjünk meg a fagyasztott termékektől se.

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

via dailymail

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!