Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeken a helyeken már selfie-vel is fizethetsz az ételért

Képzeld el, hogy a mekibe belépve csak feltöltesz egy képet facebookra vagy instagramra, és máris kapod a kifizetett menüd. Furcsán hangzik? Pedig nem sokára igaz lesz. 

Sokan mondják, hogy 2019-ben már szinte semmin sem kell meglepődnünk. A Black Mirror című sorozat a jelenben játszódva mutatta meg alig egy évvel ezelőtt, ahogyan az emberek már egyetlen selfie-vel fizetnek a kávéért és kapnak jó, vagy rossz értékeléseket az alapján, hogyan bánnak egymással.

Kínában például nemrégiben vezették be azt a kreditrendszert, mely szerint az emberek jó és rossz cselekedeteik alapján kapnak pénzt, állást, hitelt vagy akár ételt. Bár a világ más országaiban egyelőre elítélik ezt az egyoldalú bíráskodást, a modern technológia uralta társadalomban akár már mi magunk is saját arcunk posztolásával tehetünk szert bizonyos előnyökre és dolgokra. 

Japán mellett már Amerikában és Németországban is működnek olyan automaták, ahol a fizetőeszköz nem más, mint egy fotó magadról. A Foodbeast nevű amerikai gasztrooldal főhadiszállásán például egy selfie posztolásával veheted meg az ebédedet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FOODBEAST Dream Machine (@foodbeastdreammachine) által megosztott bejegyzés,

Ezekhez az automatákhoz az ember egyszerűen odaáll, megnyomja a start gombot, készít magáról egy selfie-t, amihez csatolja az automata által generált egyedi hashtaget, és az instagramra való posztolás után máris megkapja a kiválasztott instant levest, üdítőt, számítógépes játékot vagy ajándék kártyát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lakshsmd (@lakshsmd) által megosztott bejegyzés,

Az egyre több helyen fellelhető gépek (Californiában és a nevadai Las Vegasban is található már néhány gép) sokak szerint nem szolgálnak rossz célokat, az új és mindenki számára érdekes gépeket viszont már elkezdték lemásolni, így érdemes belegondolni abba, mennyi adatot adunk ki magunkról egyetlen kávé vagy édesség kedvéért. 

Szavazz!

Te mit szólnál ahhoz, ha Magyarországon is lehetne fotóval vásárolni?

EZ IS ÉRDEKELHET:

via:foodbeast

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!