A pudingos sütik sztárja – Kekszes-pudingos szelet színesen, rétegesen!

Régi-új kedvenc a pudingos süti. Lehet sokat foglalkozni vele, házi krémet főzni hozzá, de minek, úgy jó, ahogy van, ne hagyjuk, hogy elveszítse az egyéniségét!

Mielőtt betörtek a külföldi receptek a magyar konyhákba, de már hozzájutottunk az élelmiszeripar gyorstermékeihez, szóval a tiramisu-korszak előtt is létezett otthoni krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke kétségtelenül a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a házi desszertek. Nagy üvegtálakban, babapiskótával vagy keksszel rétegezve, mindenki kedvence, a pudingos süti került a családi asztalra ünnepnapokon, hétvégeken, aztán a villámgyors elkészíthetősége miatt hétköznapokon. Most egy gyöngyszemet mutatunk be, a kekszes-pudingos szeletet.

Nézzük miből áll össze a színes-illatos finomság!

Legyen retró a javából a kekszes-pudingos sütid! Receptért kattints a képre!

Keksz

Olcsó, és mindenhol beszerezhető a háztartási keksz, ebből készítették nagyanyáink is a pudigos sütit, de ha kapunk kicsit kifinomultabb vajas kekszet, akkor inkább ezt pakoljuk meg a különböző ízesítésű pudingokkal. Téglalap vagy négyzet alakú, az mindegy, annyi lesz a különbség, hogy felvágás után a sütiszelet is a keksznek megfelelő szélességgel és hosszal rendelkezik majd.

Így lesz kilenc rétegű a kekszes-pudingos sütid, katt a képre, nyílik a galéria!

Tipp: három a magyar igazság, pudingrétegből is a hármas fogat a nyerő ebben a sütiben!

Puding

Van, aki kifejezetten a retró műízekre esküszik, nem is tudja mással elképzelni a kekszes-pudingos sütit – itt megjegyzendő, hogy ez esetben sima háztartási keksszel érdemes párosítani a pudingot. Szerencsére azért már vannak kicsit kifinomultabb termékek is, amelyekbe nemcsak mesterséges aroma kerül, hanem mondjuk eredeti vaníliamagok is. A csokipuding mindig necces, de ha kakaóval készül, akkor nyert ügyünk van. A harmadik színhez használhatunk puncsos, epres vagy málnás pudingport, talán a gyümölcsösök tudják még izgalmasabbá varázsolni a kész sütinket.

Ha jól kihűtötted, könnyű lesz vágni - a kekszes-pudingos szelet receptjéért kattints a képre!

Házilag?

Pudingot főzhetünk, és kekszet is tudunk otthon sütni, akkor biztosan csak olyan alapanyagok kerülnek a sütibe, amit mi szeretnénk, de valójában a eredetiségét, sajátosságát, lényegiségét, fő jellemzőjét csapjuk agyon ezzel a kekszes-pudingos sütinek. Ha jót akarunk, maradunk a bevált bolti pudingporoknál és kekszeknél.

Kicsit érdemes a hűtőben pihentetni, így megpuhul a keksz is - receptért katt a képre!

Díszítés

A sütink legfelső rétege keksz legyen. Ezt lehet egyedileg díszíteni. Egy kis tejszínhabot mindenképpen érdemes rátenni, ettől olyan előkelő cukrászsütis küllemet kap. Erre mehet egy kevés reszelt étcsoki vagy tortadara, ami pedig visszaadja a bolondos kinézetét, amilyen valójában a kekszes-pudingos szelet.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Kekszes-pudingos szelet - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ételhoroszkóp – Melyik a te nyerő muffinod a héten?

Van-e a muffinnál egyszerűbb, mégis népszerűbb sütiféle? Évtizedek óta nem megy ki a divatból, és lehet kritizálni, meg lenézni, de a legtutibb gyors megoldás, ha azonnal kell valamilyen csini édesség. Melyik a te muffinpárod a csillagjegyed alapján? A heti ételhoroszkóp megmondja!

Nosalty

További cikkek