A répatorta, ami ananásztól andalító, és kókusztól különleges

Illatos, omlós, minden érzékszervedre hat, így kényeztet az egzotikus répatorta, hogy mi került bele valójában, annak utánajárhatsz, ha elolvasod cikkünket!

Keressük az újat, a szépet, a jót, szeretnénk minden évben még különlegesebbé tenni a húsvéti eszem-iszomot. Végre vége lesz a böjtnek, sokan bárányt készítenek erre az alkalomra, mi pedig azt derítettük ki nektek, hogyan süthetnétek nagy energiabefektetés nélkül egy igazán kivételes répatortát. Ebbe aztán minden finomság belekerül, amitől aromás, puha, és olyan páratlanul ízgazdag lesz, hogy biztosan elhagyja egy: „jajj, de finom” a vendégek száját!

Itt még csak porcukros a répatorta - receptért katt a képre!

A trópusi gyümölcsös répatorta elkészítéséért katt a galériára!

Tipp: a répatorta tetejére készítsetek díszítésnek házilag marcipánrépákat, nem csak a kicsik örülnek neki!

Ananász és kókusz

Répából lehet a legjobb vegán tatárt készíteni, mert szerkezetében és színében, lereszelve hasonlóan fog viselkedni, mint a nagyon apróra darabolt marhahús és ugyanolyan klasszul magába szívja a hozzáadott fűszereket. A répatortában is tulajdonképpen a textúrájával és narancs színével adja hozzá a legtöbbet, viszont, ha fahéjat és szegfűszeget is szórunk hozzá, a répa ízét már kevésbé érezzük. Ezt az izgalmas pontot elcsípve, ha kellemes zamatú, lédús gyümölcsöket használunk a répatorta tésztájának összeállításánál, mint az ananász és a frissen reszelt kókusz, akkor még egyedibbé tudjuk tenni a torta ízvilágát.

Tipp: a répatorta tetejét folyassátok le citromos mázzal, amit porcukor és kevés citromlé keverékéből tudtok elkészíteni, ettől még csinosabb lesz!

Egzotikus répatorta - receptért kattints a képre!

Pekándió

Eredetileg nem trópusi növény, az indiánok földjéről Amerika déli részéről származik, de már nagyon sok helyen termesztik, például Brazíliában vagy Ausztráliában, és a kínait elég olcsón meg is vásárolhatjuk. Nem magyar, sajnos, ahogy az ananász és a kókusz sem az, de egyszer-kétszer egy évben nem bűn máshogy, más alapanyagokkal készíteni az ünnepi fogásokat.

Aki mégis maradna a hazai vonalon, nyugodtan használjon diót, csak nézze meg a származását, ebből is nagyon sok külföldi termék van a polcokon. Inkább kistermelőknél érdemes vásárolni a piacon.

Isteni puha és illatos az egzotikus répatrota - receptért kattints a képre!

Narancshéj

A répa és a narancs kéz a kézben járnak. Mit is jelent ez? Nem csak színben mennek egymáshoz. A narancs kesernyés, citrusos, friss íze nagyon kiemeli a répa édességét, együtt szupermenők, és ezt ki kell használni ebben a sütiben is. A répatortába mehet még a narancs levéből is, ez csak hozzátesz az élvezetekhez. Ha felkeltette az érdeklődésetek, vajon mi sül ki ennyi extra hozzávalóból, akkor készítsétek el az egzotikus répatortát húsvétra!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Egzotikus répatorta - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek