Gyönyörű csavart fánkot sütöttünk vajjal, mézzel, narancshéjjal

Egy újabb izgalmas formát ölt a sokszínű fánk, hogy ne csak farsangkor jusson eszünkbe megsütni. Akár húsvétkor is meglephetjük vele a vendégeket!

Mikor volt már bálszezon? Olyan régnek tűnik. Az nem lehet, hogy egy évet várjunk a fánkok eljövetelére! Nem is kell annyit. Itt az idő egy újabb külsővel ’megjeleníteni’ őket! Csavarj te is burgonyás fánkot a nyuszinak vagy a családodnak, vendégeidnek!

Csavart fánk - receptért kattints a képre!

Tipp: minden alapanyag szobahőmérsékleten vagy melegebben kerüljön ebbe a luxustésztába, a tojást se azonnal a hűtőből vegyük elő!

Minél több, annál jobb - a csavart fánk receptjéért katt a képre!

Duci és puha

Főtt burgonyát, nem sokat, csak egy keveset, nyomjunk át a törőn, még melegen, ez kerüljön a liszt mellé a dagasztótálba. Tojásból elég három, élesztőből pedig frisset használjunk, így lesz lesz pufi és sütés után isteni puha a fánkunk.

Tipp: a fánk tésztája a legkényesebb kelt tészta, vigyázzunk rá, ne ’fázzon meg’, melegben kelesszük, ne nyissunk rá ajtót vagy ablakot!

Illatos

Az olaszok mindig csempésznek valami izgit a tésztába, kövessük az ő receptjüket, reszeljünk narancshéjat, és kanalazzunk egy kevés mézet hozzá. Illatozik majd a konyhánk, amikor az asztal közepére kerül a kínálótál. Azonnal rácsapnak a falánk fánkkívánók.

Puha, levegős, csavart fánk - receptért kattints a képre!

Zsiradékok találkozása

A tésztához, amikor már szinte összeállt, egy kevés puha vajat adagoljunk, ezzel is hozzájárulunk az aromák további felszabadulásához. Az illatos játszmát végérvényben a mogyoróolajban való sütés zárja. Ennek hiányában napraforgóolajat is használhatunk a sütéshez.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Csavart fánk - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Címlapról ajánljuk

További cikkek