Mini házi marcipánrépa készült sok mandulával és metélőpetrezselyem-popsival

Húsvétkor mindenki szeretne valami kis pluszt belecsempészni az ünnepi menübe. Legyen most ez a torta tetejére készített házi marcipánrépa, ami megszólalásig hasonlít az eredetire!

Pici kézügyesség és sok-sok ledarált, vagy lisztként vásárolt mandula szükséges a házi marcipánkészítéshez. Igen, sok porcukor is, de ki bánja ezt, ha ilyen jól néz majd ki a répatortája!

Marcipánrépát a répatortára - receptért kattints a képre!

Nézzük, hogyan készül a házi marcipánrépa mozzanatról-mozzanatra!

Más hozzávalók

Lehet tojásfehérjével is dolgozni, de akkor valószínűleg több anyagot vesz fel egy adag fehérje, és a fene tudja, nyersen mégsem az igazi. Porcukor helyett pedig sokan például kukoricaszirupot használnak, ezt még nekem is ki kell próbálnom, utána értekezünk róla, hogy vált be. Nagyobb mennyiségű mandulalisztnél úgy tulajdonképpen csak két összetevőre lesz szükség, ez is leegyszerűsíti a folyamatokat, de csak cseppenként szabad összeereszteni őket.

Marcipánrépát a répatortára - receptért kattints a képre!

Titkos opció

Ha úgy érezné valaki, hogy nincs igazán marcipáníze a házi kreálmányának, akkor csepegtessen kevés mandulakivonatot avagy -aromát hozzá, úgy tutira hozza a cukrászdai minőséget, gyerekkori élményeket idézve.

Díszítés, színezés

Metélőpetrezselyemmel a popsijukban nagyon csinosak lesznek a kis narancsszínű marcipánrépák, amiket én piros és sárga ételfesték keverékével színeztem. A porcukros hentergetéstől egy kicsit mattulnak, aztán kakaóporral lehet barázdákat ecsetelni még rájuk, az élethű megjelenés érdekében.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Marcipánrépa házilag - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek