6 filléres és gyors karácsonyi dekoráció, amivel a környezeted is óvod

Ha nem szeretnéd megvenni a huszonötödik műanyag karácsonyi dekorelemet, ami később csak porfogóként szuperál egy doboz alján, akkor mutatunk néhány filléres díszt, amit olcsón beszerezhetsz, és még a környezetet is óvod vele.

Karácsonykor az ember szívesebben nyitja ki a pénztárcáját, és akár olyan dolgokat is megvesz, amit egyébként soha. Ilyenek például a különböző dekorelemek, amelyek gyakran csak egyetlen ünnepet élnek meg, utána bekerülnek egy dobozba, és már csak költözködéskor találkozunk velük ismét. Ezzel a pénztárcánkat is vékonyítjuk, és a környezetünket is károsítjuk. Most hoztunk néhány ötletet, ami az előbb említett két dologra is megoldást nyújt. Ezek mind környezet- és pénztárcabarát karácsonyi dekorációk!

6 filléres és gyors karácsonyi dekoráció, amivel a környezeted is óvod

Jól mutat, és még illatos is

Bizony, nemcsak a narancsba szurkálhatunk szegfűszeget, de az almába is. Készítsünk többet ezekből a díszekből, majd helyezzük őket egy tálba, élvezzük a mennyei illatot, amit árasztanak, és a szép karácsonyi látványt.

A narancssárga szépség

Vegyünk egy narancsot, majd vágjuk fel vékony szeletekre, és tegyük kiterítve őket a radiátorra, hogy kiszáradjanak. Pár nap múlva vegyük le, majd készítsünk belőlük girlandot, amit helyezzünk fel egy jól látható helyre az otthonunkban. Ha szeretnénk, tegyünk hozzá néhány fahéjrudat vagy ánizst.

Egy vázányi karácsony

Ehhez a dekorációhoz csupán 3 dologra lesz szükséged: néhány tobozra, egy átlátszó vázára és egy fényfüzérre. Ha teheted, a tobozokat egy erdőből szerezd be, egy kirándulás alkalmával. Csapán annyit kell tenned, hogy alaposan megtisztítod a vázát, belerakod a fényfüzért, végül rászórod a tobozokat.

A fenyő illata

A fenyőillatnál nincs karácsonyibb. Dobjuk fel otthonunk egyik ajtókeretét néhány fenyőággal úgy, hogy körberagasztjuk a keretet a növénnyel. Ha szeretnénk, ezt is megtoldhatjuk egy fényfüzérrel, de enélkül is gyönyörűen mutat majd.

Palackba zárt zöld

Tarts meg néhány üres borosüveget, amikről távolítsd el a címkéket. Ezek után tegyél bele mindegyikbe egy-egy szál tuját, majd töltsd fel vízzel. Helyezz az üveg szájába egy gyertyát is a tökéletes hangulatért. Vigyázz, ne gyújtsd fel a lakást!

Mozirajongóknak kötelező

Gyerekkorunk egyik olcsó fadísze volt a pattogatott kukoricából készült girland. Gyorsan kivitelezhető dekorációs elem lehet, amivel a lakást és a karácsonyfát is díszíthetjük.


Még több karácsonyi dekoráció:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.