Kalandozz ízek és borok között!

Ismerkedj meg az Ízek és Borok kiállításon a hazai és a nemzetközi konyha ételeivel, illetve a méltán híres magyar nedűkkel. A rendezvényre a Hungexpón kerül sor november 2325-ig.

A novemberi időjárás már nagyban meghatározza szabadidős programjainkat. Az Ízek és Borok kiállításra látogatók időtöltését azonban e tényezők nem befolyásolják, hiszen fedett és fűtött pavilonban hódolhatunk a kulináris élvezeteknek és a szórakozásnak.

Számos hazai étterem étlapjáról kaphatsz kóstolót, megízlelheted magyar pincészetek borait, isteni likőröket és pálinkákat. Az Ízek és Borok kiemelt vendége Székelyföld, így bemutatják a régió kulináris és turisztikai értékeit. A rangos rendezvényen a hazai borászatok javát többek között a Günzer, Eszterbauer, Polgár Füleky pincészetek képviselik. De megkóstolhatod a Bock Bisztró, Gerbeaud Cukrászda, Pomo D’oro, Zila Cukrászda, Arany Kaviár étterem isteni fogásait is.

A gasztronómiához kapcsolódóan különféle programok, koncertek is szórakoztatják majd az Ízek és Borok résztvevőit. A főzőbemutatókon séfek és meghívott vendégek szolgálnak hasznos tippekkel egy-egy étel elkészítéséhez. A bemutatók mellett, szombaton nagyszabású versenyre is készülhetsz, hiszen ismert sztárok és neves séfek alkotnak párokat és meglepetés alapanyagokból kell rögtönzött fogásokat készíteniük.

Az Ízek és Borok egyidejű kiállítása a Télköszöntő Vigasság. A téli utazási és wellness-ajánlatok, sírégiók, sífelszerelések, kézműves termékek, lakberendezési kiegészítők, könyvek, ajándéktárgyak összessége alkotja a téli élmények vásárát. A két kiállítást egy belépőjeggyel látogathatod. (x)

A rovat korábbi cikkeit itt találod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek