A málna és az eper szerelemgyereke, a viaszbogyó

Mégis milyen lenne, ha az málnának és az epernek gyermeke születne, és a két gyümölcs íze összetalálkozna? Szerencsére erre a kérdésre a természet választ adott, a viaszbogyónak köszönhetőn.

A japán viaszbogyót több mint kétezer éve termesztik és fogyasztják számos ázsiai országban. Akkora, mint egy nagyobb cseresznye, íze pedig olyan, mint a málna és az eper keveréke, csak kicsit fanyarabb, és a gyógynövények ízharmóniájára hajaz – írja a Sokszínű Vidék az Atlas Obscura hivatkozva.

Japán viaszbogyó

A viaszbogyó külseje igazán izgalmas, ugyanis rögös, sok apró gyümölcshúsból áll, melyek egy magot ölelnek körül. Ázsiában fogyasztás előtt sós vízbe áztatják a gyümölcsöt, hogy a kártevőket, szennyeződéseket eltávolítsák belőle.

Mivel a viaszbogyó csak frissen fogyasztható, ezért nagyon nehéz hozzájutni, azonban néhány boltban becsomagolva feltűnhetnek Európában és Amerikában.

A viaszbogyóból a 2000-es évek elején üdítőket és szörpöket is készítettek, ezek azonban nem voltak képesek felvenni a versenyt a könnyebben hozzáférhető, de hasonlóan egészséges gyümölcsökből készült termékekkel.


Finom alapanyagokat itt találsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.