Gusztustalan apró bogarak jönnek ki így az eperből - próbáltad már a kísérletet?

"Dolgok, amikről nem akartunk tudni" című rovatunkban ezúttal azokról a picike bogarakról lesz szó, akik az eperben laknak.

A kicsi rovarok létére a TikTok egyik trendje világított rá: többen is tettek fel washyourstrawberries hashteggel videót arról, hogy sós vízbe áztatják az epret, amelyből így picike bogarak másznak elő.

Muslica

A felfedezés bevette az egész internetet, és úgy tűnik, valóban igaz, hogy ez eperben kicsi bogarak laknak. Apró legyekről van szó, a nevük magyarul pettyesszárnyú muslica, akik a petéiket a friss gyümölcsben helyezik el egy hegyes úgynevezett tójócsövön keresztül.

Peték

Ezekből kelnek ki a kukacok, akik aztán a sós vízben előmásznak, bár sokszor a gyümölcsök fogyasztásakor még lárvák vagy csupán peték formájában léteznek. A kikelt bogarak egy részét már a mosással eltávolítjuk, de sok egészen a gyümölcs belsejében helyezkedik el.

Íme a kísérlet és a bizarr végeredmény

@babyadrianne

SO GROSS!!! ##washyourstrawberries

original sound - babyadrianne

Nem ártanak

A jó hír, hogy nem lesz semmi bajunk attól, ha a gyümölccsel együtt megesszük őket. Sőt: az Eater magazin által megkérdezett szakértők szerint minden, amit frissen eszünk, minden, amii a földön terem, tele van bogarakkal, és ez teljesen normális. Ezeket a rovarokat csak úgy irthatnánk ki a zöldségekből és gyümölcsökből, hogy rettenetes mennyiségű rovarirtóval kezeljük, ami viszont - a bogarakkal ellentétben - bizonyosan káros.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via és via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek