Az istenek gyümölcse, a gránátalma

A gránátalma nálunk is egyre népszerűbb, már rengeteg helyen árulják ezt a csodatevő kis gömböcöt. Ha te is sokszor ácsorogsz a gyümölcsöspult előtt tanácstalanul, akkor most beavatunk! {T}

A gránátalma nálunk is egyre népszerűbb gyümölcs, már rengeteg helyen árulják ezt a csodatevő kis gömböcöt. Ha te is sokszor ácsorogsz a gyümölcsöspult előtt tanácstalanul, akkor most beavatunk!

Ismerd meg az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcsöt, a gránátalmát!Eredetileg Ázsiából származik, mára azonban a világ számos pontján fogyasztják, több vallás szimbólumrendszerében bír jelentéssel, legtöbbször a szerelemmel és a termékenységgel hozzák kapcsolatba. Talán nem véletlen, hiszen a gyümölcs ösztront tartalmaz, ami az ösztrogénhez hasonló hormonszerű anyag, a változó kori tünetek egyik kitűnő kezelője. Az apró magok lehetnek édesek is, de jellemzőbb az enyhén savanykás ízvilág. A gyümölcsöt egy késsel szabadítsd meg a kalapjától, látni fogod, hogy a szépséges, egészségtől csattanó piros szemeket hártya veszi körül – ebből kell kiszabadítanod a kis finomságokat.

Sütiajánló minden csillagjegynek >>

{ GALÉRIA = title:Az%20istenek%20eledele%20-%20receptekkel, 0,1,2,3,4,5 }

Sokan esküsznek a vizes módszerre, hiszen a nem is olyan egyszerű a zsákmányt kiszedegetni, könnyen összefröcskölhetjük vele a ruhánkat. Az ilyen malőrök kivédésére ötperces vízben áztatást javaslunk, a hártya ezek után már könnyen elengedi a magokat. Válasszunk kemény héjú, fényes darabot, a túl puha gránátalmák valószínűleg már nem alkalmasak fogyasztásra.

A császár morzsája >>

Nálunk süteményekben, saláták tetejére szórva jelenik meg legtöbbször a gránátalma, sokan kapszula vagy szirup formájában is fogyasztják, hiszen egészségvédelem szempontjából csillagos ötöst érdemel. Kész tortákat is díszítenek vele. Egy érdekesség: hogy levével és héjával olyan sűrű tintát főznek belőle, mely hosszú évszázadok óta szőnyegek színezőanyaga.

Gyors forróságok hűvös estékre >>

A gránátalmáról többszörösen is bebizonyították, hogy képes megakadályozni a rákos sejtek elszaporodását, az emlőrák kialakulásának esélyét hatékonyon csökkenti. A szív- és keringési rendellenességek ellen is fellép, csökkenti a koleszterinszintet. Készülhet még belőle üdítőital, likőr, de akár fagylalt is. Az optimális hatást persze nyersen fogyasztva érheted el.

További gránátalmás receptekért kattints ide >>

3 természetes csodaszer cserepes ajkakra >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek