Az istenek gyümölcse, a gránátalma

A gránátalma nálunk is egyre népszerűbb, már rengeteg helyen árulják ezt a csodatevő kis gömböcöt. Ha te is sokszor ácsorogsz a gyümölcsöspult előtt tanácstalanul, akkor most beavatunk! {T}

A gránátalma nálunk is egyre népszerűbb gyümölcs, már rengeteg helyen árulják ezt a csodatevő kis gömböcöt. Ha te is sokszor ácsorogsz a gyümölcsöspult előtt tanácstalanul, akkor most beavatunk!

Ismerd meg az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcsöt, a gránátalmát!Eredetileg Ázsiából származik, mára azonban a világ számos pontján fogyasztják, több vallás szimbólumrendszerében bír jelentéssel, legtöbbször a szerelemmel és a termékenységgel hozzák kapcsolatba. Talán nem véletlen, hiszen a gyümölcs ösztront tartalmaz, ami az ösztrogénhez hasonló hormonszerű anyag, a változó kori tünetek egyik kitűnő kezelője. Az apró magok lehetnek édesek is, de jellemzőbb az enyhén savanykás ízvilág. A gyümölcsöt egy késsel szabadítsd meg a kalapjától, látni fogod, hogy a szépséges, egészségtől csattanó piros szemeket hártya veszi körül – ebből kell kiszabadítanod a kis finomságokat.

Sütiajánló minden csillagjegynek >>

{ GALÉRIA = title:Az%20istenek%20eledele%20-%20receptekkel, 0,1,2,3,4,5 }

Sokan esküsznek a vizes módszerre, hiszen a nem is olyan egyszerű a zsákmányt kiszedegetni, könnyen összefröcskölhetjük vele a ruhánkat. Az ilyen malőrök kivédésére ötperces vízben áztatást javaslunk, a hártya ezek után már könnyen elengedi a magokat. Válasszunk kemény héjú, fényes darabot, a túl puha gránátalmák valószínűleg már nem alkalmasak fogyasztásra.

A császár morzsája >>

Nálunk süteményekben, saláták tetejére szórva jelenik meg legtöbbször a gránátalma, sokan kapszula vagy szirup formájában is fogyasztják, hiszen egészségvédelem szempontjából csillagos ötöst érdemel. Kész tortákat is díszítenek vele. Egy érdekesség: hogy levével és héjával olyan sűrű tintát főznek belőle, mely hosszú évszázadok óta szőnyegek színezőanyaga.

Gyors forróságok hűvös estékre >>

A gránátalmáról többszörösen is bebizonyították, hogy képes megakadályozni a rákos sejtek elszaporodását, az emlőrák kialakulásának esélyét hatékonyon csökkenti. A szív- és keringési rendellenességek ellen is fellép, csökkenti a koleszterinszintet. Készülhet még belőle üdítőital, likőr, de akár fagylalt is. Az optimális hatást persze nyersen fogyasztva érheted el.

További gránátalmás receptekért kattints ide >>

3 természetes csodaszer cserepes ajkakra >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...