Ironikusan fogadták az olaszok az állam tésztafőzési javaslatát

Az olasz állam arra kérte a lakosságot, hogy tésztafőzéskor is spóroljanak a gázzal, ami igencsak megosztó reakciókat váltott ki.

Gázfogyasztási takarékossági programot tett közzé az olasz kormány, amelynek értelmében lerövidül a fűtési szezon, a középületeket pedig legfeljebb 17 fokra fűtik fel – írja a hvg.hu

Ironikusan fogadták az olaszok az állam tésztafőzési javaslatát

Az országban 15 nappal rövidítették a fűtési szezont, a korábbihoz képest nyolc nappal később lehet elindítani, és hét nappal korábban kell befejezni a fűtést. A napi fűtési idő is változott, egy órával kevesebb lett.

A kormány segítséget is ad a lakosságnak a spóroláshoz, azonban ez nem mindenkinek tetszik, sőt.

A tárca szorgalmazza a zuhanyozás idejének csökkentését, alacsonyabb hőfokú vízzel, a tűzhelyek, sütők, mosogatógépek, mosógépek takarékos használatát, valamint a különböző elektronikus eszközök teljes kikapcsolását, amikor azok használaton kívül vannak.

Külön azt is kiemelik, hogy tésztafőzéskor, miután a lábasba tett víz elérte a forráspontot, tekerjék alacsonyabbra a lángot. Ez pedig teljesen vegyes érzelmeket váltott ki a közösségi médiában az olaszokból, ugyanis tésztát Olaszországban nem szokás alacsony lángon főzni.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek