Egy csodás kreáció lett az ország hamburgere

Semmi sem hiányzik az ország hamburgeréből, melyet egy debreceni szakács álmodott meg.

A Szaft ’N Burger elnevezésű versenyt második alkalommal rendezték meg a debreceni Békás-tónál. Az eseményre az ország minden tájáról érkeztek hamburgerkedvelők és készítők – írja a Sokszínű Vidék a Dehirre hivatkozva.

A versenyen 5 különböző kategóriában hirdettek győztest: profi, amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle. Összesen 97-en gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat valamelyik versenyen, a 2022-es év ország hamburgerét a profi kategória résztvevői közül választották meg.

A minőségi hússal kezdődik minden, s ha jól nyúlunk az alapanyagokhoz, a bucira is rászánjuk az időt, akkor igazából egy éttermi élményt tud kapni az, aki hamburgert eszik, és nem egy gyorsétteremben letudja azt, hogy az éhségét csillapítsa

– mondta a portálnak Kun Álmos főszervező.

A burgereket a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták. Az ország hamburgerét, azaz a legjobb burgert Valkó Tamás debreceni szakács készítette el.

„A győztes burgerben az összetevők aránya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt  a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel” – nyilatkozott a győztesről Jancsa Jani gasztroblogger, a zsűri elnöke.

Az ország hamburgere saját milkbread buciból, Hortobágy Angus húspogácsából, ír cheddar sajtból, karamellizált hagymából (mézzel és Worcestershire-szósszal), mézes-kapros savanyú uborkából és chipotle majonézből áll össze.

A győztes burger a tervek szerint hamarosan kapható lesz egy debreceni étteremben.

A címlapkép csak illusztráció.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...