Bezárt a híres Mátyás Pince? Elküldték a dolgozókat az étteremből

Több mint egy tucat dolgozót küldtek el Budapest egyik leghíresebb étterméből, a Mátyás pincéből. Az étterem bezárt, egyelőre nem tudni, mikor fog újra kinyitni. 

A több mint száz éves étterem Budapest egyik leghíresebb vendéglátóhelye, az elmúlt évtizedekben számtalan világsztár, politikus, magyar és külföldi vendég látogatott már el ide, az étterem vezetősége ugyanakkor úgy ítélte, azonnali felújításra szorul a Mátyás Pince Étterem - közölte az Index.hu.

Egyelőre nem tudni, mikor fog újra kinyitni az étterem, a vendéglátóegység ügyvezető igazgatója, Bibók Győző azt nyilatkozta az internetes hírportálnak, hogy a felújítási munkákat már nem lehetett halogatni, a korszerűsítés és átépítés miatt viszont nem kivitelezhető az üzemelés.

Bibók Győző az Index kérdésére elmondta, hogy 13 munkavállalójuknak megszüntették munkaviszonyát, azonban hozzátette, remélhetőleg a megújult Mátyás Pincében újra együtt dolgozhatnak majd a most elbocsátott dolgozókkal.

A legendás Mátyás Pince történetének kezdete egészen 1904-ig nyúl vissza, ekkor alapította az éttermet Borostyánkői Baldauf Mátyás és felesége, Antunovics Terézia. Az étterem a kezdetektől fogva népszerű volt a pesti és budai lakosok körében, 10 évvel a nyitás után már bővíteni kellett a vendégek fogadására alkalmas helyiségeket, így nyitott meg a Nagyterem, a Zeneterem, a negyedszázados évforduló alkalmával pedig felavatták a Jubileumi és a Halász termet is.
Azt egyelőre nem tudni, mikor nyithat ki újra az étterem, és milyen átalakításokra kell számítani a belső terek tekintetében, a menedzsment szerint azonban a Mátyás Pince tulajdonosa mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljenek a munkálatok, és újra kinyisson az étterem.

via index.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek