Itt a "legújabb" sertéshús, ami nem is sertésből készült

Úgy tűnik, a világ legnagyobb műhús-előállító cége idén újabb vegán termékekkel rukkol elő, ráadásul nem csak a gyorséttermekben!

A tavalyi évben vált igazán ismertté az Impossible Foods nevű műhús-előállító cég, amely azóta több jól ismert gyorsétteremben is elkezdte forgalmazni húsmentes pogácsáit. Az Impossible Foods idén két hatalmas újdonsággal is jelentkezik, amelyek előre láthatóan a nemzetközi piacon nagy népszerűségnek fognak örvendeni, a cég ugyanis hamarosan piacra dobja a húsmentes sertéshúst, és a húsmentes kolbászt is!
Az Impossible Pork a márka legnagyobb dobása lesz azóta, hogy húsmentes húspogácsáival betört az alternatív gasztronómiai piacra, az előzetes bejelentések szerint pedig a húsmentes sertéshús nem csak húspogácsa formában lesz majd kapható, a darált hús állagú műhúst bármilyen darált húsos étel elkészítéséhez fel lehet majd használni.
A mű sertéshúst elsőként a Las Vegas-i CES-en (Consumer Electronics Show) próbálhatta ki a közönség, a megjelenésig pedig már nem kell sokáig várni Amerikában, január második felében ugyanis számos amerikai Burger King étteremben kezdik majd el árusítani mind a mű sertést, mind a műkolbászt.
Bár a magyar közönség egyelőre nem kapkod a vegán húsokért, tény, hogy itthon elég borsos árat kell fizetni egy műhúsos hamburgerért (a hazai Burger Kingekben kapható Rebel Whopper pedig nem számít 100%-ig vegánnak), a jövőben egyre nagyobb teret nyerhetnek maguknak ezek a termékek, különösen ha disznóhúsról van szó.
A sertéshús ugyanis a leggyakrabban fogyasztott étel nem csak hazánkban, de az egész világon, az Impossible Foods elsődleges célja pedig az lenne, hogy a világ legnépszerűbb húsának legyen húsmentes alternatívája. A sertéstenyésztés a Föld számára igencsak megterhelő iparág, a tömegesen tenyésztett állatok fenntartása ugyanis hatalmas ökológiai lábnyomot hagy maga után, azonban nem ez az egyetlen oka annak, miért kísérletezték ki a mű sertéshúst.
A tavalyi évben elszabadult sertéspestis hatalmas károkat okozott a húsiparban, csak Kínában a tavalyi évben 300-350 millió sertés halálozott el a kór miatt, ez pedig mintegy negyede a világon található házisertés populációjának.
Az Index.hu információi szerint az Impossible Pork nem tartalmaz glutént, állati hormonokat és antibiotikumot sem, a nagyjából 10 dkg-os adagban 16 g protein, 2,7 mg vas, 13 g zsír (ebből 7 g telített zsír) van, és 220 kalória. Koleszterint nem tartalmaz, nátrium- és fehérjetartalma viszont magasabb, mint egy ugyanekkora méretű disznóhúsnak. A műhús javában szójából, kókuszzsírból, napraforgóolajból és fűszerekből áll.
Az Impossible Pork és kolbász európai megjelenésére egyelőre még várni kell (a génmódosított alapanyagok miatt nem lesz egyszerű menet minden országba behozni a termékeket), az új, nem mellesleg kóser hús azonban sokaknak nyújthat remek alternatívát.

via eater.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?