Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így ünnepeljétek a gyereked születésnapját a koronavírus-járvány idején

A kijárási korlátozások és a társadalmi távolságtartás miatt a nagyszabású gyerekzsúroknak is lőttek. A születésnapokat így is meg lehet ünnepelni, csak egy kicsit másként!

Bár úgy tűnik, hogy a koronavírus (COVID-19), egyelőre viszonylag kevés gyereket betegít meg, a járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések rájuk is vonatkoznak. Bezártak az óvodák, az iskolák és ahogy a felnőttek, úgy a gyerekek sem találkozhatnak a barátaikkal. 

A korlátozások miatt sok szülő kényszerült lemondani gyermeke születésnapját, amit egy játszóházba vagy a házuk udvarába szervezett. Egy kisgyereknek nehéz elmagyarázni, hogy egy járvány miatt idén elmarad az ünneplés, ezért új ötletekre van szükség, de előbb hagyni kell időt a dühre és a rossz kedvre is. Teljesen normális reakció egy gyerek részéről, hogy sír vagy dühöng a lefújt szülinap miatt, akár a társaival, akár a rokonokkal tartotta volna. Legyünk velük türelmesek, és próbáljuk nekik félelemkeltés nélkül elmagyarázni, miért nem találkozhatnak most senkivel. Ha ez megtörtént, akkor jöhet az otthoni szülinap szervezése.

Díszíts abból, amid van!

Tegyük emlékezetessé az egész napot azzal, hogy feldíszítjük a lakást. Az otthonmaradás most fontos, ezért nem kell az üzletbe rohangálni, dolgozzunk abból, amink van. Márpedig, ha gyerek van a háznál, akkor biztos vannak otthon színes papírok, esetleg néhány lufi, vagy bármilyen más eszköz, amivel dekorálni tudunk. 

Ha társasházban lakunk, a díszítésbe bevonhatjuk a szomszédokat is. A közös folyosót is feldobhatjuk szülinapi dekorációval, esetleg egy közös ének is elhangozhat az ünnepelt számára.

Készítsd el a kedvenc fogásait!

A kijárási korlátozást megelőzően valószínűleg sokan bevásároltak, így minden alapanyag megvan ahhoz, hogy egy házi torta készüljön az ünnepelt számára. Ezekkel a tortákkal nem lőhetünk mellé:

A torta mellett más finomságokkal is lepjük meg a gyerekünket. A reggelit szolgáljuk fel az ágyába, ebédre pedig készítsük el a kedvenc fogásait.

A szülinap az egész napos játék és mókázás ideje

Erre az egy napra tegyünk félre mindent, a munkát, a gondokat és szervezzünk közös programokat. Ez lehet egy hosszan tartó legózás, társasjátékozás vagy filmmaraton, a lényeg a közösen eltöltött idő. Erre a napra akár jelmezt is ölthetünk, ha a gyereknek éppen ahhoz van kedve. Ez a nap az övé, tegyünk a kedvére, amivel csak tudunk, hogy a szülinapja emlékezetes maradjon a számára.

A kis barátokat és a család többi tagját sem kell teljesen kizárni

Lehet, hogy a nagy játszóházas partira idén nincs lehetőség, de a nap folyamán szervezhetünk kisebb rövidebb videópartikat is gyerekünk számára. Vannak olyan videojátékok is, amivel közös online partikat is lehet indítani. A barátai és rokonai nap végén személyes üzenetben is felköszönhetik az ünnepeltet, ezzel emlékezetes zárást adva az egész születésnapnak.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!