Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így tisztítsd meg egyszerűen a ragacsos, piszkos rácsot a grillsütődön!

Súrolod, dörzsölöd, mégsem tiszta a grilled? Egyszerű praktikákkal könnyedén megtisztíthatod!

Már javában benne vagyunk a grillszezonban, így, ha mostanra már nyomát sem látod a nyár eleji tiszta, csillogó grillsütőnek, mutatjuk hogyan varázsolhatod tisztává!

Mire figyelj?

Azon kívül, hogy baktériumok melegágya is lehet a grillsütő, a grill ételek ízét is elveheti a szennyeződés. De nem mindegy, mivel tisztítod a sütőt, ugyanis, ha ha túl erősen dörzsölöd, megsértheted a fémet, ami egészségügyi problémákat is okozhat a következő sütésnél. Vagyis hanyagold a fém dörzsi szivacsot!

Helyette először is nézd meg a sütőd használati utasításán, hogy van-e valamilyen különleges irányelve a gyártónak a tisztításra. Ha nem találsz semmilyen speciális utasítást, és nem akarsz több órát a rács kapargatásával tölteni, a következő tippeket próbáld ki!


Könnyed tisztítás

Fogj egy száraz, használaton kívüli törölközőt vagy rongyot, és dörzsöld át vele a grillrácsot, hogy a nagyobb szemcséket eltávolítsd. Ezután fedd le szorosan alumínium fóliával a grillrács tetejét, és gyújtsd be a grillt, majd tedd rá a tetejét! Hagyd így 25 percig, majd egy fogóval vedd le a fóliát, és egy vastag törölközővel dörzsöld át a rácsot: a szennyeződés mostanra már hamuvá égett, így könnyebb lesz letörölnöd. Még ezt a munkát is megelőzheted, ha minden alkalommal, rögtön, sütés után, a még meleg rácsot áttörlöd.

Ha nem akarsz alumíniumot használni, vagy macerásnak tartod, akkor bevetheted a 20 százalékos ecetet is: ebben az esetben nem kell felmelegítened a rácsot. Elég, ha meleg, szappanos vízzel áttörlöd a felületet, majd ecetes vízbe teszed, és hagyod állni fél órát. A szennyeződések, a zsír és az odaégett ételmaradékok ennyi idő alatt leválnak a rácsról, és elég lesz áttörölgetned egy nedves ronggyal. 

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!