Így tehetsz 1 perc alatt rendet – Ismerd meg az időspórolás 60 másodperces szabályát!

Hallottál már az 1 perces szabályról, amivel szó szerint 60 másodperc alatt könnyebbé teheted az életedet? Próbáld ki te is!

Az 1 perces szabály lényege, hogy ha olyan feladatról van szó, ami 1 percet, vagy annál kevesebb időt vesz igénybe, akkor azt azonnal tedd meg. Ezek általában kisebb feladatok, mint például a kabát felakasztása, vagy egy elöl hagyott olló elpakolása a fiókba, viszont ha tartod magad hozzá, a környezetedben sokkal kisebb eséllyel fog eluralkodni a káosz.

Pucold ki a cipődet, amint hazaértél!

Akármilyen fáradt is vagy, ahogy a lakásba beérsz, lépj ki a cipődből, és még lendületből tisztítsd meg!Töröld le vizes ruhával, ha kell, keféld át, fújj rá impregnálót, vagy fekete cipőápolót, és csak ez után kezdj bele bármibe is. Így másnap reggel már nem kell a cipőpucolással bajlódnod, vagy azt kutatni, melyik topánod tiszta, amit felvehetsz a nagy rohanásban.

Ha már nem kell, tedd el!

Ismerős az érzés, amikor pár perc leforgása alatt úgy néz ki a lakásod, mintha tornádó söpört volna végig, pedig csak azt akartad kitalálni, hogy mit vegyél fel? Akár egy elöl hagyott olló, vagy kanál, akár az öltözésnél felpróbált ruhák és cipők hevernek szanaszét, könnyen eluralkodhat a káosz, ha nem pakolod el azonnal a dolgaidat.

Töröld le a mosdót fogmosás után!

Az egyik legjobb időspóroló tipp, ha fogmosás után a mosdókagylót letörölgeted. Már akkor is sokkal kevesebb dolgod lesz a nagytakarításnál, ha forró vízzel áttörölgeted a peremét és a belső felét. Éjjelre vízkőoldóval is lefújhatod, és reggelre szó szerint egy mozdulat lesz a letörlése, cserébe pedig csillogó csapok várnak.

Mosogass el főzés közben!

Amíg az ételek főnek, vagy egy-egy fázist elvégeztél, mosogass el! Ne hagyd estére, pláne másnapra, mert amellett, hogy frusztrálni fog a tornyosuló szennyes, a konyhában sem lesz jó illat, és az ételmaradék is rászárad az edényekre, evőeszközökre.

Receptajánló:

Töltsd meg a vizes palackodat!

Elsőre talán furán hangzik, de ha mindig van nálad egy 1,5-2 literes palack, amit megtöltesz vízzel, időt spórolhatsz. Ha pohárral jársz, kelsz, sokkal nehezebben állsz fel a helyedről, így kevesebbet is fogsz inni, ráadásul időigényesebb is minden alkalommal a 2-3 decis poharadat után tölteni, mint egyszerre egy nagyobb mennyiséget kiengedni.

Edzés után moss!

Edzés után a szennyeseket azonnal dobd a mosógépbe, és indíts el egy gyorsmosást. Még akkor is előfordulhat veled, hogy az edzős cuccaid a táskádban maradnak, ha egyébként nem lustaságból hagytad bent őket. Tedd rutinná, hogy amint belépsz az ajtón, már teszed is be a mosógépbe a szennyest

Ágyazz be reggel!

Jó érzéssel tölthet el, ha úgy hagyod el a lakást, hogy az ágyadat szépen bevetetted, és ugyanolyan jó, ha rendre érkezel haza. Reggel, amikor felülsz, rázd fel a párnáidat, és ahogy felkeltél az ágyból, terítsd le a takaróval. Az egész 1 percbe sem telik.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek