Így tartsd a kapcsolatot a nagyszülőkkel karácsonykor

Az idei karácsony nehezebb lesz, mint az eddigiek, de meg lehet oldani a kapcsolattartást.

Sokan úgy ünnepeljük a karácsonyt, hogy végigjárjuk az összes rokont, és mindenhol lakomázunk egyet. Ha távolibb családtagokkal, ismerősökkel nem tudunk idén találkozni, az kevésbé fájdalmas, de mi lesz a nagyszülőkkel?

A világjárvány és a kijárási korlátozások miatt könnyen előfordulhat, hogy az idén nem látogathatjuk meg a szülőket-nagyszülőket, de még ha ez technikailag lehetséges is lesz, akkor sem biztos, hogy idős embereket kitennénk a vírus általi kockázatnak. Más megoldás után kell tehát néznünk, ami a kapcsolattartást illeti.

A legtöbb idős ember nem annyira naprakész a technikai újdonságok terén, így sokuknak nincs okostelefonja sem, ezért például a videótelefonálás, csetelés és emailezés lehetősége kiesik.

Telefonáljunk!

Telefonja viszont majdnem minden idős embernek van, így ez lesz a kapcsolattartás elsődleges módja. Nem túl felemelő, de az idei évre megteszi.

Sokan ismerjük azonban azt a félelmetes érzést, amikor hívjuk a nagyszülőnket, de nem veszi fel a telefont: utólag mindig kiderül, hogy elment valahova, vagy nem hallotta a telefont, de amit ilyenkor átélünk, azt nem kívánjuk senkinek. Hogy ezt elkerüljük, kérjük el a szomszéd telefonszámát, aki bekopoghat, ha nem tudjuk elérni őket.

Mi lesz az ajándékokkal?

Ami a magát a karácsonyt illeti, arra nemigen lesz mód, hogy személyesen adjuk át az ajándékainkat, de az idei év a postának kedvez: nem csak csomagot küldhetünk, amit mindenképpen érdemes megtenni, de képeslapot is. Lehet, hogy nekünk ez felettébb körülményesnek tűnik, de a nagyszüleink biztosan értékelni fogják.

Sétáljunk!

Ha azonban a nagyszülők nem laknak túl messze, és még szívesen sétálnak, érdemes megszervezni egy karácsonyi sétát: ehhez vigyünk magunkkal forralt bort, forró csokit és édességeket; öltözzünk fel jól, és sétáljunk egyet a szabadban szeretteinkkel. Nem lesz olyan, mint együtt ücsörögni a meleg nappaliban, de egy ilyen program is emlékezetes lehet a maga módján. Jövőre pedig remélhetőleg bepótoljuk, ami az idén kimarad.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!