Így nézett ki az Újpesti Népkert vendéglő 1966-os étlapja

Régi étlapokat nézegetni sosem unalmas, reméljük, Ti is osztjátok a véleményünket - ez most egy 1966-os darab, méghozzá Budapestről, az Újpesti Népkert étteremből.

Egyik kolléganőnk szemfülességének hála, most újra kezünkbe került egy 1966-os, konkrétan május 14-i étlap a Kádár-korszakból - imádnivaló ételek és árak, és szinte látjuk magunk előtt a vendégeket és a személyeztet is, akik az Újpesti Népkertben (egykori Brunovszky Nagyvendéglő) megfordultak.

A vendéglő kívülről

"A Rákospalota és Újpest határán fekvő, a vasútállomással szemben elhelyezkedő egykori Brunovszky Nagyvendéglő hatalmas kerthelyiségeivel együtt több mint 2500 vendéget is képes volt befogadni. A ház 1868-ban épült, előkelő törzsközönséggel. Vasárnaponként katonazene szólt. A legtöbb vendéget a megyeri lóversenyek alkalmával fogadták.

És íme az étlap, böngésszétek át, érdemes az árakat is meglesni:

A csodás étlap, aminek árait most visszasírjuk

A háború éveiben a vendéglő népkonyhaként működött. Budapest ostroma alatt orosz tisztek költöztek a termekbe. 1945-ben a háború még javában tartott, amikor az épületbe kezdett visszatérni az élet. Az államosítást követően Újpesti Népkert lett a neve. A kilencvenes évek elejétől, a privatizáció során a Platán Rt. tulajdona lett. Jelenleg már több éve használaton kívül pusztul az épület" - írja a helyről azegykor.hu.

Receptajánló az étlap ihletésével:

Az egyik kerthelyiség

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Pontot tettek az örökös vita végére: kiderült, hogy az igazi...

Régóta fennálló vita övezi a műfenyő vs. valódi fenyő témakörét. Vajon melyik megvásárlásával ártunk többet a környezetünknek? A kivágott fákkal vagy a sok műanyaggal és melléktermékkel, ami egy műfenyő gyártása során keletkezik? Az Ökológiai Kutatóközpont elmondta, melyiket érdemes választani, ha a cél a fenntarthatóság.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...