Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bizarr háztartási gépek a vasfüggönyön túlról

Amíg mi teljes boldogságban éltünk a Hajdu mosógép és a kotyogós társaságában, addig a kapitalista országokban érdekes háztartási gépek láttak napvilágot.

Az ember a saját túlélését alkalmazkodásának és találékonyságának köszönheti. Így a folyamatos ötletelés, változtatás, újítási szándék eleve belénk kódolt, de ezek a háztartási ketyerék erősen B vágányra futottak.

Mosógép, ami mosogatógép is egyben

A közel 80 éves találmányt a spórolásra alapozva hívta életre gyártója, de a siker elmaradt. A koncepció szerint egy gépben moshattuk volna a zsíros edényeket és a koszos zoknikat, ráadásul ehhez egy embertelen nagy dobot kellett volna cserélgetni. A korabeli plakát szerint ez csodás dolog, de érthető, ha ezért valójában nem rajongtak a korabeli háziasszonyok – számunkra sem túl bizalomgerjesztő a gondolat.

Ezt láttad?

Ezek voltak a kedvenc retró ételeink a ’80-as években

Minden egyben konyha

Kétségkívül helytakarékos megoldás ez a gépezet, de erős kétségeink támadnak a valódi használhatóságot illetően, amikor a képre tekintünk. Egyetlen szerkezetben helyet kapott a tűzhely, a mosogató, a hűtőszekrény és még egy tárolót is bezsúfoltak az installációba, ami kis konyhákban akár jól is jöhetett, de csak kisétkű, keveset mosogató és a felhalmozásnak ellent mondani tudó háziasszonyoknak.

Mini mosogatógép

Mosogatógépeket már a 2. világháború után is terveztek a háztartásokba, de akkoriban még másként gondolkoztak a méretekről. Az extra kicsi méretű mosogatógépet az ’50-es évek egyik innovációjának szánták, azonban az egész szerkezet akkora volt, mint most egy nagyobb mikrohullámú sütő. Kávés csészéket, evőeszközöket, és desszertes tányérokat lehetett elmosogatni vele, ami talán egy irodába jól jött, de a zsíros tepsik és a tornyosuló mosatlan mögött elvesző háziasszonynak ez nem volt nagy segítség.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!