Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így készül a világ leglágyabb mozzarellája - ezután muszáj lesz hozzáérnünk valami nagyon puhához!

Ha szeretitek a mozzarellát, de nem a párszáz forintosat, hanem az igazi lágy, olasz bivalymozzarellát, akkor ezt meg imádni fogjátok - így készül egy percben!

Az autentikus mozzarella a legszuperebb minőségű olasz vízibivaly-tejből készül – egészen érdekes, ahogy a barbapapaszerű képződményeket kézzel hajtogatják, gyúrják – innen a 'mozzarella' név, ami az olasz 'mozzare' szóból származik, ez pedig kézzel való vágást illetve "tépett darabkát'  jelent. VIDEÓ LENT!

Tudtad?

A mozzarella fehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt. Dél-Olaszországból származik, ahol a 16. század óta változatlan recept alapján készítik, a háziasított vízibivaly zsíros tejéből. Nem érlelik, nincs benne tartósítószer, és nem is ízesítik. A készítés során a sajt zsírdús alapanyagát addig nyújtják és gyúrják, amíg végül formázhatóvá nem válik – írja a wikipédia.

A meleg tejsavóban ázó sajtdarabokat kisebb darabkákra tépkedik (erre utal a név is),  majd különféleképeen csomózzák, hajtják, formázzák, fonják – a fonatok pedig 1-1 tökéletes kis mozzarellalabdacsot tesznek ki.
 

Hasonló cikkünk a motchiról:

Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége


NÉZZÉTEK A VIDEÓT!

...ha megkívántad a mozzarellát:

És ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!