Ha téged is zavar, hogy csíp a hagyma, itt egy egyszerű és nagyszerű megoldás

A hagyma erős aromáit nem csak vágás, de sokszor evés közben is nagyon érzi az ember, létezik viszont egy nagyon egyszerű megoldás arra, hogyan tüntesd el a csípős mellékízt.

Nyers hagymát salátában vagy köretként is szívesen használunk, de valószínűleg mindannyian kifogtunk már egy-egy olyan hagymadarabot, ami keserű sőt, egyenesen csípős volt.

Ezt a kellemetlen mellékhatást könnyen elkerülhetjük egy nagyon egyszerű praktika alkalmazásával. Egy régi, alapvetően jól bevált trükk volt eddig, ha 10-30 percig hideg vízben áztattuk a zöldséget, egy új kísérlet szerint azonban nagyjából 3 perc alatt semlegesíthetjük a kellemetlen, csípős ízt.

Mi kell hozzá?

1. Vágd vékony szeletekre a hagymát

Első körben szeleteljük fel a hagymát hosszában, Julienne formára, így igazán egyszerű lesz a felszeletelt zöldséget egyik helyről pakolni a másikra. A hagymavágás módszereiről egyszer már mutattunk nektek egy gyönyörű videót, ennek fényében egy kis gyakorlással mindenki úgy vághatja a hagymát, mint egy profi séf!

2. Tedd az összevágott hagymát egy szűrőbe

3. Tedd a hagymát a csap alá, és engedj rá hideg vizet

Minél hidegebb, annál jobb - a meleg vagy langyos víz ugyanis felpuhítja a hagyma szerkezetét, a hideg víz viszont keményebbé és ropogósabbá teszi azt. Engedjük a vizet 1-2 percig a hagymára, és forgassuk is át kézzel a szita tartalmát, hogy egyetlen szelet se maradjon ki.

4. Szárítsd meg a hagymát

Szűrd le a vizet, és borítsd a hagymát egy tiszta konyharuhára vagy törlőkendőre, hogy biztosan lecsöpögjön róla a víz.

Voilá! Kész is az édes és ropogós hagyma!

Ezeket olvastad már?

via: epicurious

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...