Így juthatsz olcsón almához a szezonban

Idén jó almatermésre számíthatunk. Megnéztük, mennyibe kerül most az egyes fajták kilója, és megmutatjuk, hogy juthatsz hozzá legolcsóbban az őszi gyümölcshöz.

Nagyon jó almatermésre számítanak idén a szakemberek. Nagy József agrárminiszter az MTI-nek azt nyilatkozta a héten, hogy a tízéves átlagnál mintegy 25 százalékkal magasabb, 730 ezer tonna almatermés várható, ennek 25-30 százaléka étkezési, 70-75 százaléka ipari alma. Magyarországon 3 fő almafajtát és azok különböző hibridjeit termesztik: Jonathan, Starking és Golden Delicious. Mi most azt néztük meg, hogy a piacokon, boltokban mennyibe kerülnek az egyes fajták.

Az árak megvizsgálásához ismét a Piaci Árinformációs rendszert hívtuk segítségül. Nézzük, mennyi azátlagáruka boltokban és a piacokon:

JonathanGoldenStarking
Üzletláncok-355,29 Ft/kg444 Ft/kg
Fehérvári úti piac199 Ft/kg248 Ft/kg-
Fény utcai piac199 Ft/kg--
Lehel téri piac

298 Ft/kg

280 Ft/kg-
Vámház körúti piac200 Ft/kg--
Debrecen250 Ft/kg250 Ft/kg-
Kecskemét-250 Ft/kg300 Ft/kg
Szeged280 Ft/kg250 Ft/kg-
Szombathely299 Ft/kg249 Ft/kg-

Természetesen a boltokban, piacokon más almafajták is kaphatóak, mi most a legnépszerűbbeket gyűjtöttük össze.

Almás finomságok:

Elkezdődtek a Szedd Magad akciók is. Magyarország több pontján is olcsón juthattok a friss almához, ha magatok szeditek le. A Gyümölcs Vadász oldalán tudtok informálódni arról, hogy éppen hova lehet menni, de még mielőtt elindulnátok, érdemes telefonon informálódni.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek