Így éld túl a karácsonyi hajtást – szuper tippek, hogy ne őrülj meg

Az ünnepek előtti időszak nagyon stresszes és pörgős tud lenni, de szerencsére pár apró trükkel könnyebbé és elviselhetőbbé teheted.

Azt se tudod, hol áll a fejed, pedig még jó néhány nap van karácsonyig? Ha szeretnél egy kis rendszert vinni az életedbe, és kimászni a káoszból, akkor mutatunk pár apró trükköt, amivel kicsit nyugodtabbak lesznek számodra advent utolsó napjai.

Készíts haditervet!

Az elkövetkezendő napokat oszd be, és készíts magadnak ütemtervet. Ha éppen most a munkádban vannak nehezek napok, akkor oda is készíts egy listát a teendőidről, majd a szabadidődet is oszd be. Mikor szerzed be az ajándékokat, mikor csomagolod be őket, és mikor állsz neki a lakás rendbetételének. A lényeg, hogy szánj mindenre másfélszer annyi időt, hogy ha esetleg megcsúszol, akkor se boruljon az egész.

Ne halogass!

Most még teljesen időben vagy, akkor is, ha egyelőre semmihez hozzá sem kezdtél. A lényeg az, hogy ne halogasd tovább, kezdj neki a feladataid elvégzéséhez. A legjobb, ha az olyan dolgokat sem hagyod az utolsó napra, mint az ajándékcsomagolás, fadíszítés, vagy éppenséggel a nagybevásárlás az ünnepi menühöz.

Készülj elő!

Sokak számára az egyik legnagyobb stresszt a szentestei vacsora okozza. Nem kell mindent aznap megcsinálnod, nyugodtan készíts össze mindent előtte való nap vagy hétvégén, így aznap már csak az utolsó simításokat végezd el, tehát a sütést és a főzést. Például a hókifliket, a bejglit és a mézeskalácsokat nyugodtan megsütheted napokkal karácsony előtt is. A húsokat bepácolhatod, a rántottakat bepanírozhatod, és a salátákat is elkészítheted.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek