Így hűtheted le gyorsan az italaidat...hűtő nélkül!

Olyan módszerek következnek, melyeket a kiránduláson vagy a strandon is bevethetsz.

A nagy kánikulában könnyedén felmelegednek az italok, ami igencsak bosszantó tud lenni, hiszen a forróságban pár hideg korty életmentő tud lenni. Mivel nem mindig van kéznél a fridzsider, például a strandon vagy egy kirándulás alkalmával, hoztunk pár olyan ötletet, melyekkel könnyedén lehűtheted az italaidat hűtő nélkül is.

Így hűtheted le gyorsan az italaidat…hűtő nélkül!

Víz a megoldás

Természetesen, ha vízpart mellett vagytok, akkor a legegyszerűbb megoldás az, ha a vízben hűtöd le az italod. A víz kiváló hűtőközeg, különösen akkor, ha mozgásban van. Lógasd be a folyóba, patakba vagy a tengerbe a palackot, és várj, amíg eléri a kellő hőfokot.

Tekerd be!

A törölköző is segítséget tud nyújtani, ha nincs a közelben hűtő. Itt csupán annyit kell tenned, hogy az otthon behűtött üdítőt belecsavard a törölközőbe, hogy sokkal lassabban melegedjen fel a folyadék. Ha azonban már langyos lett az italod, akkor mártsd bele a vízbe a törcsit, és aztán csavard körbe a palackot.

A papír segít

Bár nem annyira hatásos az újságpapír vagy papírtörlő, mint a törölköző, azért ezek is segíthetnek kicsit lehűteni az italaitokat. Mártsd őket vízbe, és aztán mehetnek a palack köré.

Áss egy kicsit

A föld mindig hűvösebb, mint a levegő, így ha ásol egy gödröt, és betemeted a palackokat, akkor kiválóan le tudnak hűlni a melegben is. Nyilván minél mélyebbre ásol, annál hatékonyabb lesz a hűtés.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.