Ilyen gyakran kéne kimosnod a törülközőidet

Gondolnád, hogy hetente többször is le kell cserélned a törülköződet? Akármennyire hihetetlen, sajnos így van, és most az is kiderül, pontosan mi a bűvös szám.

Mivel a törülközőnket fürdés után, tehát "tisztán" használjuk, így bőven elég, ha körülbelül kéthetente cseréljük őket – gondolhatnánk, logikusan.

Pedig a szakértők szerint a fürdőszobai törülközőket HÁROM felhasználás után már a szennyestartóba kéne száműznünk, hiszen az elhalt hámsejtek több tízmillió bacit is rejthetnek.

Így mosd ki helyesen

A törülközőnek sokszor dohos szaga lehet, hiszen nedvszívó anyagából adódóan magába zárja a nedvességet, így nehezebben is szárad. Mary Marlowe Leverette szakértő szerint pont emiatt (is) érdemesöblítő helyett néha egy csésze ecettel átmosni a törölközőt, mert az öblítőmaradék csapdába zárja a szagokat, és a dohosság megmarad. A következő mosásnál már használhatsz újra öblítőt, de később cseréld újra ecetre, és így tovább. Ezzel megelőzheted, hogy idő előtt kidobásra kerüljenek a törülközők.Az ecet pedig – az öblítővel ellentétben – környezetkímélő is, így az se baj, ha végleg ecetre váltasz!

Fontos tudni

Ha esetleg megfáztál, vagy más betegségben szenvedsz, akkor fokozottan figyelj a sűrűbb mosásra, mert a bacilusokat folyamatosan továbbítod a testedre a törülközővel, így sokkal tovább tart, míg meggyógyulsz.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

Hozzászólások (1)

amagic

Nos, akkor tisztázzuk. a füriben három törölköz? van és valójában cserélem is három naponta: 1 kéztörl? (ez a legs?r?bben használt, 1 arctörl? és 1 fürd? nagyobb törölköz?. szóval így kellett volna kezdeni, hogy hol és melyik mire és van kéztörl?,ami naponta kett? is lekerül a konyhai, mert hamar vizesedik és nem is higiénikus :) na most már mehetünk tovább... és kéthetente f?z?programmal mosás.. nálam ennyi

Címlapról ajánljuk

További cikkek