A zseniális TikTok-trükk, amivel könnyebb átültetni a növényeket

Itt az ideje, hogy átültesd a növényeidet nagyobb kaspóba? Ez a TikTok-videó segíthet ezt gyorsan és hatékonyan megoldani.

Növényszülőként mindannyian szeretnénk megadni a legjobbat a cserepes gyermekeinknek, amibe beletartozik, hogy télre beköltöztetjük őket a lakásba, vagy hogy ha már túl nagyra cseperedtek, biztosítjuk nekik a kellő teret a további növekedéshez. Az ültetés azonban nem egy egyszerű műfaj – gondoltuk eddig, de erre most ez a TikTok-videó rácáfol. Ha te is szenvedtél azzal, hogy pontosan megállapítsd, mennyi földre lesz szükséged az új kaspóban, akkor ezt a növényes trükköt imádni fogod.

A zseniális TikTok-trükk, amivel könnyebb átültetni a növényeket

Mikor jött el az ideje az átültetésnek?

Ahhoz, hogy bármi biztosat tudj, vizsgáld meg a növényed! Vedd ki a kaspóból, cserépből, és ellenőrizd a gyökereket. Ha közvetlenül beültetted a növényt, akkor fektesd az oldalára, és néhányszor ütögesd meg az alját, hogy elkezdd fellazítani a talajt a kaspó alján. Finoman csúsztasd ki a növényt a kaspóból, és helyezd az oldalára az újságpapírra.

Összekuszálódtak a gyökerek?

Akkor valószínűleg nincs már helye a növekedéshez. Fogd meg a talajt, és nézd meg, hogy nehéz-e, vizes-e. Előfordulhat, hogy a növényből nem folyik el megfelelően a folyadék.

A rossz vízelvezetéstől szenvedő növények még menthetőek, ehhez azonban olyan beltéri cserépbe kell kerülniük, amelyben megfelelően lefolyik a víz.

Hogyan ültessünk át egy növényt egyszerűen?

Ha a növényt egy nagyobb cserépbe helyezed, nem szabad túlterhelni azzal, hogy túl sok földdel veszed hirtelen körül. De honnan tudhatod, mennyi talajra lesz szüksége a növényednek? A lenti TikTok-videó készítőjének, @lynnymillerr-nek van egy remek tippje, amivel megteremtheted a növény átültetéséhez szükséges tökéletes feltételeket.

@honeyellathrifts

Repotting Hack #garden#planthacks#foryou#plantmom#gardenhacks#lifehack#plants

♬ Just a Cloud Away - Pharrell Williams

Amire szüksége lesz

  • különböző méretű cserepek
  • virágföld
  • öntözőkanna
Türelem, boldog növényt terem

Lépések

  • Általános szabály, hogy olyan új edényt válassz, amelynek átmérője 2,5-5 centivel szélesebb, mint az előző edényé.
  • Helyezd a növényt a jelenlegi cserepével együtt az új közepére, és tegyél a földből a növény köré, hogy kitöltsd vele a szabad helyet.
  • Egészen addig töltsd földdel a kaspót, amíg az el nem éri a növényt, így biztosan nem lesz kevesebb, se több, hanem épp jó magasságban tudod beleültetni majd a növényt.
  • Persze a régi otthonától még meg kell szabadítani a növényt – hiszen épp ez volt a lényeg, de így, amikor kiveszed, egy mélyedést hagy maga után a földben, amely tökéletes méretű ahhoz, hogy aztán beleültesd a növényt, persze már csak önmagában.
  • Vedd ki a növényt az első cserépből, és lazítsd fel a gyökereit a kezeddel. Ezzel készen is áll a költözésre.
  • Helyezd a növényt a helyére az új cserépben, és simítsd ki a talaj felső rétegét.
  • Öntözd meg a növényt, és helyezd a fényigényének megfelelő helyre. Az átültetett növénynek most van a legnagyobb esélye a fejlődésre!

Forrásunk volt.


Még több növény:

Címlapról ajánljuk

További cikkek