Hogyan tovább, Balaton? – Ez lehet az éttermek sorsa a munkaerőhiány és az infláció miatt – VIDEÓ

Hiába volt két nagyon jó éve a Balatonnak, az idei nagy nyitás miatt a turisták ismét külföldön nyaralnak, a magyar éttermeket mindeközben a munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság is fenyegeti. Mi lesz az éttermekkel a balatoni vendéglátósok szerint? A Nosalty Hogyan tovább? - című sorozatának új részében erről kérdeztük a szakmabelieket.

A vendéglátóipar helyzetéről szóló Hogyan tovább? - című sorozatunkban ezúttal három balatoni vendéglátóhely tulajdonosait és munkatársait kérdeztük arról, hogyan befolyásolja mindennapi működésüket az egész szektort globálisan sújtó munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság.

Míg egyesek szerint az alapanyagok drágulásának következményeit a vendégeknek és az üzemeltetőknek is egyszerre kell viselniük, addig a munkaerőhiányra az egyik legjobb megoldás az lehet, ha a Balaton-környéki vendéglátóhelyek négy évszakos működésre állnak át. És hogy ki élheti túl a következő éveket?

Erre a füredi Hatlépcsős, a balatonszőlősi Picitmás étterem és a fövenyesi Kalóz Strandbisztró működtetőivel keressük a választ.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nézd meg a korábbi részeket is!

Címlapról ajánljuk

További cikkek