Hogyan tovább, Balaton? – Ez lehet az éttermek sorsa a munkaerőhiány és az infláció miatt – VIDEÓ

Hiába volt két nagyon jó éve a Balatonnak, az idei nagy nyitás miatt a turisták ismét külföldön nyaralnak, a magyar éttermeket mindeközben a munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság is fenyegeti. Mi lesz az éttermekkel a balatoni vendéglátósok szerint? A Nosalty Hogyan tovább? - című sorozatának új részében erről kérdeztük a szakmabelieket.

A vendéglátóipar helyzetéről szóló Hogyan tovább? - című sorozatunkban ezúttal három balatoni vendéglátóhely tulajdonosait és munkatársait kérdeztük arról, hogyan befolyásolja mindennapi működésüket az egész szektort globálisan sújtó munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság.

Míg egyesek szerint az alapanyagok drágulásának következményeit a vendégeknek és az üzemeltetőknek is egyszerre kell viselniük, addig a munkaerőhiányra az egyik legjobb megoldás az lehet, ha a Balaton-környéki vendéglátóhelyek négy évszakos működésre állnak át. És hogy ki élheti túl a következő éveket?

Erre a füredi Hatlépcsős, a balatonszőlősi Picitmás étterem és a fövenyesi Kalóz Strandbisztró működtetőivel keressük a választ.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nézd meg a korábbi részeket is!

Legújabb receptek

Puha almafánk egyszerűen

Az amerikai fánkok egy érdekes alfaja az 'apple fritter', vagyis az almafánk: sütőporos tésztája gyorsan és macera nélkül bekeverhető, nem kell várni a kelesztésre sem. Felhőpuha ...

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...