Hogyan tovább? – 4. rész – Ezt gondolja a második hullámról Rácz Jenő, Bolla Dávid és Tiago Sabarigo

Hogyan tovább sorozatunk új részében Rácz Jenőt, Tiago Sabarigo-t és Bolla Dávidot kérdeztük arról, mit hozhat magával a koronavírus második hulláma a vendéglátóiparban. 

A koronavírus-járvány második hulláma szeptemberben hivatalosan is elérte Magyarországot, a növekedő esetszámokat újabb korlátozások és határzár követte. A kötelező maszkhasználat, a 11 órás zárás és a külföldi turisták eltűnése újabb nehéz helyzet elé állítja a vendéglátóipart, amelynek egy részét már a koronavírus-járvány első hulláma is alaposan megtépázta.

Videóriportunkban a külföldiek által is jól ismert Double Shot tulajdonosát, Bolla Dávidot, a júliusban nyílt Essência étterem Michelin-csillagos séfjét, Tiago Sabarigo-t, valamint Rácz Jenő Michelin-csillagos séfet kérdeztük a túlélésről, sikerekről, nehézségekről és a vendéglátóipar jövőjéről.

Hogyan tovább? - című sorozatunk legújabb részében arra voltunk kíváncsiak, milyen változásokat észleltek a szektorban dolgozó szakemberek az elmúlt hónapokban, mennyire sikerült bevonzani az embereket a kicsit felszabadultabb nyári időszakban, valamint mennyire kockázatos 2020-ban új éttermet létrehozni, megnyitni és működtetni.

A belváros szívében található Double Shot kávézó a Magyarországon tanuló, külföldi egyetemisták körében is ismert és kedvelt reggelizőhely. Bár a nyár végén, az iskola kezdetével a külföldi diákok is visszatértek a környékre, a tulajdonos Bolla Dávid szerint még így is érezhetően kevesebb a külföldi vendég, hiszen a határzár miatt szinte egyáltalán nincs külföldi turista a fővárosban.

A Costes Downtownegykori, Michelin-csillagos séfje, Tiago Sabarigo júliusban nyitotta meg feleségével Essência - Tiago & Éva nevű saját éttermét, amelyre még a nem mindennapi körülmények ellenére is nagy az érdeklődés. Tiago pozitívan nyilatkozott az elmúlt időszakról még annak ellenére is, hogy a külföldi vendégek egyelőre még csak kisebb számban látogattak el az étterembe.

Rácz Jenő lassan két éve tervezi saját, exkluzív étterme, a Rumour by Rácz Jenő megnyitását. Az eredetileg márciusra tervezett debütálás a koronavírus-járvány miatt őszre tolódott, a Michelin-csillagos séf viszont úgy gondolja, igenis megvannak a pozitív hozadékai ennek az időszaknak.

Azt, hogy mi fog történni a vendéglátóiparral a következő hónapokban, senki nem tudhatja biztosan. Bár sok étterem az elmúlt fél év megpróbáltatásait sem tudta sikerrel kezelni, Double Shot, azEssência és a Rumour by Rácz Jenő vezetői egészen biztosan nem állnak meg a munkával addig, amíg újabb szigorítások nem gátolják meg a vendéglátóhelyek működését.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek