Hogyan tovább? – 4. rész – Ezt gondolja a második hullámról Rácz Jenő, Bolla Dávid és Tiago Sabarigo

Hogyan tovább sorozatunk új részében Rácz Jenőt, Tiago Sabarigo-t és Bolla Dávidot kérdeztük arról, mit hozhat magával a koronavírus második hulláma a vendéglátóiparban. 

A koronavírus-járvány második hulláma szeptemberben hivatalosan is elérte Magyarországot, a növekedő esetszámokat újabb korlátozások és határzár követte. A kötelező maszkhasználat, a 11 órás zárás és a külföldi turisták eltűnése újabb nehéz helyzet elé állítja a vendéglátóipart, amelynek egy részét már a koronavírus-járvány első hulláma is alaposan megtépázta.

Videóriportunkban a külföldiek által is jól ismert Double Shot tulajdonosát, Bolla Dávidot, a júliusban nyílt Essência étterem Michelin-csillagos séfjét, Tiago Sabarigo-t, valamint Rácz Jenő Michelin-csillagos séfet kérdeztük a túlélésről, sikerekről, nehézségekről és a vendéglátóipar jövőjéről.

Hogyan tovább? - című sorozatunk legújabb részében arra voltunk kíváncsiak, milyen változásokat észleltek a szektorban dolgozó szakemberek az elmúlt hónapokban, mennyire sikerült bevonzani az embereket a kicsit felszabadultabb nyári időszakban, valamint mennyire kockázatos 2020-ban új éttermet létrehozni, megnyitni és működtetni.

A belváros szívében található Double Shot kávézó a Magyarországon tanuló, külföldi egyetemisták körében is ismert és kedvelt reggelizőhely. Bár a nyár végén, az iskola kezdetével a külföldi diákok is visszatértek a környékre, a tulajdonos Bolla Dávid szerint még így is érezhetően kevesebb a külföldi vendég, hiszen a határzár miatt szinte egyáltalán nincs külföldi turista a fővárosban.

A Costes Downtownegykori, Michelin-csillagos séfje, Tiago Sabarigo júliusban nyitotta meg feleségével Essência - Tiago & Éva nevű saját éttermét, amelyre még a nem mindennapi körülmények ellenére is nagy az érdeklődés. Tiago pozitívan nyilatkozott az elmúlt időszakról még annak ellenére is, hogy a külföldi vendégek egyelőre még csak kisebb számban látogattak el az étterembe.

Rácz Jenő lassan két éve tervezi saját, exkluzív étterme, a Rumour by Rácz Jenő megnyitását. Az eredetileg márciusra tervezett debütálás a koronavírus-járvány miatt őszre tolódott, a Michelin-csillagos séf viszont úgy gondolja, igenis megvannak a pozitív hozadékai ennek az időszaknak.

Azt, hogy mi fog történni a vendéglátóiparral a következő hónapokban, senki nem tudhatja biztosan. Bár sok étterem az elmúlt fél év megpróbáltatásait sem tudta sikerrel kezelni, Double Shot, azEssência és a Rumour by Rácz Jenő vezetői egészen biztosan nem állnak meg a munkával addig, amíg újabb szigorítások nem gátolják meg a vendéglátóhelyek működését.

A “Te is hős vagy!” kampány küldetése, hogy felhívjuk figyelmet, sokszor a nagyvilág számára láthatatlan emberekre, csoportokra, történetekre, akik kitartóan, az élet tiszteletével nap, mint nap küzdenek a válsághelyzet okozta kihívásokkal.


Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!