Hogyan tovább? – 4. rész – Ezt gondolja a második hullámról Rácz Jenő, Bolla Dávid és Tiago Sabarigo

Hogyan tovább sorozatunk új részében Rácz Jenőt, Tiago Sabarigo-t és Bolla Dávidot kérdeztük arról, mit hozhat magával a koronavírus második hulláma a vendéglátóiparban. 

A koronavírus-járvány második hulláma szeptemberben hivatalosan is elérte Magyarországot, a növekedő esetszámokat újabb korlátozások és határzár követte. A kötelező maszkhasználat, a 11 órás zárás és a külföldi turisták eltűnése újabb nehéz helyzet elé állítja a vendéglátóipart, amelynek egy részét már a koronavírus-járvány első hulláma is alaposan megtépázta.

Videóriportunkban a külföldiek által is jól ismert Double Shot tulajdonosát, Bolla Dávidot, a júliusban nyílt Essência étterem Michelin-csillagos séfjét, Tiago Sabarigo-t, valamint Rácz Jenő Michelin-csillagos séfet kérdeztük a túlélésről, sikerekről, nehézségekről és a vendéglátóipar jövőjéről.

Hogyan tovább? - című sorozatunk legújabb részében arra voltunk kíváncsiak, milyen változásokat észleltek a szektorban dolgozó szakemberek az elmúlt hónapokban, mennyire sikerült bevonzani az embereket a kicsit felszabadultabb nyári időszakban, valamint mennyire kockázatos 2020-ban új éttermet létrehozni, megnyitni és működtetni.

A belváros szívében található Double Shot kávézó a Magyarországon tanuló, külföldi egyetemisták körében is ismert és kedvelt reggelizőhely. Bár a nyár végén, az iskola kezdetével a külföldi diákok is visszatértek a környékre, a tulajdonos Bolla Dávid szerint még így is érezhetően kevesebb a külföldi vendég, hiszen a határzár miatt szinte egyáltalán nincs külföldi turista a fővárosban.

A Costes Downtownegykori, Michelin-csillagos séfje, Tiago Sabarigo júliusban nyitotta meg feleségével Essência - Tiago & Éva nevű saját éttermét, amelyre még a nem mindennapi körülmények ellenére is nagy az érdeklődés. Tiago pozitívan nyilatkozott az elmúlt időszakról még annak ellenére is, hogy a külföldi vendégek egyelőre még csak kisebb számban látogattak el az étterembe.

Rácz Jenő lassan két éve tervezi saját, exkluzív étterme, a Rumour by Rácz Jenő megnyitását. Az eredetileg márciusra tervezett debütálás a koronavírus-járvány miatt őszre tolódott, a Michelin-csillagos séf viszont úgy gondolja, igenis megvannak a pozitív hozadékai ennek az időszaknak.

Azt, hogy mi fog történni a vendéglátóiparral a következő hónapokban, senki nem tudhatja biztosan. Bár sok étterem az elmúlt fél év megpróbáltatásait sem tudta sikerrel kezelni, Double Shot, azEssência és a Rumour by Rácz Jenő vezetői egészen biztosan nem állnak meg a munkával addig, amíg újabb szigorítások nem gátolják meg a vendéglátóhelyek működését.

A “Te is hős vagy!” kampány küldetése, hogy felhívjuk figyelmet, sokszor a nagyvilág számára láthatatlan emberekre, csoportokra, történetekre, akik kitartóan, az élet tiszteletével nap, mint nap küzdenek a válsághelyzet okozta kihívásokkal.


Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek