
Pufi süni partyfalatkák recept
Az ünnepek idején a hidegtálak is központi szerepet kapnak: egyrészt kevesebb macerát igényelnek, másrészt az asztalon is szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A hagyományosabb fogásokból biztos, hogy mindenki talál fogára valót, de az is szuper,ha picit kísérletezünk – van még új a nap alatt! A fasírtgolyó örök befutó, hiszen hidegen is tálalható, ráadásul a legtöbb saláta mellé passzol, de az őzgerinc formában kisütött, szeletelt testvére is nagy sikert arathat.
Ha krumplisalátát készítünk, lehet ecetes-hagymás, de majonézes is, a sort pedig folytathatnánk. A sajtoktól se ódzkodjunk, a boltok már rengeteg típust árulnak, almával, dióval, szőlővel kínálhatjuk. Főtt tojásból a töltött tojás mellett tojáskrém is készülhet - zöld fűszerekkel. Ezután pedig jöhetnek a sültek, az erősen fűszerezett karaj vagy tarja tuti sikert aratnak!
Göngyölhetjük is a húsokat, a baconbe csavart csirkefalatok biztos befutók. Sok húshoz passzolnak a gyümölcsök illetve a lekvárok is – gondoljunk a különlegességekre is, például a lilahagyma lekvárra!
Természetesen süthetünk hagymakarikákat vagy tócsnit is – ez utóbbi viszont csak frissen az igazi!