A hét szakácsa: Bogi :0)

Már majdnem négy év eltelt azóta, hogy regisztráltam ide, a NoSaltyra. Nagyon sokat köszönhetek az oldalnak.

Sárga kenyér recept

Történetem a konyhában kereken 20 évvel ezelőtt kezdődött, amikor férjhez mentem.Fiatalon, tapasztalat nélkül. Persze sokat tanultam anyukámtól, nagymamámtól.Mégis, amikor egyedül van az ember 18 évesen és el kell készíteni egy túrós sztrapacskát, az nem könnyű. Az első ilyen alkalommal sírva szaladtam anyukámhoz egy tál ragadós maszlaggal.

"Anya, ez nekem nem megy! - Ugyan kislányom, csak egy kis liszt kell bele"-mondta mosolyogva. Mondanom sem kell, hogy ezek után évekig nem készítettem sztrapacskát, olyan dühös voltam magamra. Pedig a férjem legnagyobb kedvence. Aztán egyszer újra rászántam magam, azóta gyakran készítem újra. Négy gyermekünk van, és a konyha fontos része az életünknek. Ma már nincs olyan étel, amit ki ne próbálnánk, hiszen kívánság van bőven.

Bogi :0) receptjei

Húsz év után most azt mondanám a fiatal háziasszonyoknak, hogy a főzéshez egyéb hozzávaló nem kell mint türelem, kitartás és sok-sok szeretet.Sokszor egyszerű hozzávalókból is nagyon finomakat tudunk készíteni, csak egy kis fantázia kell hozzá.

"A főzést tanulni kell, mert aki nem tud főzni, annak a jövedelem mindig kevés, sok anyagot elherdál, amiből tudással, leleményességgel még valami jó étel készülhetne. Légy barátságban a fakanállal,mert aki szeret főzni, az tud is. Légy őrzője saját és férjed jövedelmének, ne hulljon ki az ujjad közül még egy kásaszemnyi sem". Ezek a bölcs szavak még ma is érvényesek, Vilma néni háztartási tanácsadója 1956-os kiadásában olvashatók.

Sok örömet és jó sütés-főzést kívánok minden NoSalty látogatónak!

A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek