A hét szakácsa: Bogi :0)

Már majdnem négy év eltelt azóta, hogy regisztráltam ide, a NoSaltyra. Nagyon sokat köszönhetek az oldalnak.

Sárga kenyér recept

Történetem a konyhában kereken 20 évvel ezelőtt kezdődött, amikor férjhez mentem.Fiatalon, tapasztalat nélkül. Persze sokat tanultam anyukámtól, nagymamámtól.Mégis, amikor egyedül van az ember 18 évesen és el kell készíteni egy túrós sztrapacskát, az nem könnyű. Az első ilyen alkalommal sírva szaladtam anyukámhoz egy tál ragadós maszlaggal.

Sült zöldségkrém

A recept igazából csak egy hirtelen ötlet eredménye. Sült zöldségeket készítettem húshoz köretnek. A maradékot beízesítettem, így készült a finom zöldségkrém. Annyira ízlett ...

Fokhagymás pulykaszárny

A pulyka nagyon egészséges és ízletes husi ezért alkalmanként nekünk is terítékre kerül.Mivel nem akartam most sok időt a konyhában tölteni ezért ez volt a legpraktikusabb ...

"Anya, ez nekem nem megy! - Ugyan kislányom, csak egy kis liszt kell bele"-mondta mosolyogva. Mondanom sem kell, hogy ezek után évekig nem készítettem sztrapacskát, olyan dühös voltam magamra. Pedig a férjem legnagyobb kedvence. Aztán egyszer újra rászántam magam, azóta gyakran készítem újra. Négy gyermekünk van, és a konyha fontos része az életünknek. Ma már nincs olyan étel, amit ki ne próbálnánk, hiszen kívánság van bőven.

Bogi :0) receptjei

Húsz év után most azt mondanám a fiatal háziasszonyoknak, hogy a főzéshez egyéb hozzávaló nem kell mint türelem, kitartás és sok-sok szeretet.Sokszor egyszerű hozzávalókból is nagyon finomakat tudunk készíteni, csak egy kis fantázia kell hozzá.

Kecskevaj

Idén tavasszal kecskék költöztek hozzánk. Négy anyuka, aki kisgidával a pocakjában érkezett. Pár héttel később már összesen tizenegy kecske szaladgált a hátsó udvaron. Mostanra a ...

Tabasco-s csokifudge

Ettem már csilis csokit, ittam már csípős pálinkát, de hogy sütibe Tabasco-t tegyek....Ezt a receptet a TV paprika magazinban találtam, és nagyon finom. Meglepetésnek is kiváló, ...

"A főzést tanulni kell, mert aki nem tud főzni, annak a jövedelem mindig kevés, sok anyagot elherdál, amiből tudással, leleményességgel még valami jó étel készülhetne. Légy barátságban a fakanállal,mert aki szeret főzni, az tud is. Légy őrzője saját és férjed jövedelmének, ne hulljon ki az ujjad közül még egy kásaszemnyi sem". Ezek a bölcs szavak még ma is érvényesek, Vilma néni háztartási tanácsadója 1956-os kiadásában olvashatók.

Sok örömet és jó sütés-főzést kívánok minden NoSalty látogatónak!

A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...