#HÁZICSEMGE: Szorgos gazda

Gulyás Gergely és Melinda hat évvel ezelőtt költöztek a tanyájukra, ahol létrehozták önálló családi gazdaságukat. Működésüket a szezonalitás, a vegyszermentesség és szabadság jellemzi.

A földdel dolgozni és gazdálkodással foglalkozni egy megterhelő, ugyanakkor csodálatos tevékenység: figyelni, ahogy a földből élet sarjad ki, a magból növény, virág, termés lesz a teremtésélmény megtapasztalását hordozza magában. Nem utolsó sorban ez motiválta Gulyás Gergelyt és feleségét, Melindát, hogy tanyájukra költözzenek. A saját fogyasztásra való termelés mellett szeretnék, ha vásárlóiknál is egészséges, jó minőségű, tápanyagdús zöldségek és gyümölcsök kerüljenek az asztalra.

Szorgos gazda Facebook oldal

A nagyjából egy hektárnyi területen vegyszermentesen gazdálkodnak, a különböző gyökérzöldségeket, répákat, színes burgonyákat, paradicsomot, hagymát, fűszernövényeket és ezernyi más terményt szezonális alapon termesztik, ezzel is garantálva, hogy az ételek zamatuk és tápanyagtartalmuk csúcsán jussanak el az asztalokra, amikor a legegészségesebbek. Ezen felül kaphatóak náluk savanyúságok, lekvárok, szörpök, krémek – természetesen mindezt ők maguk állítják elő.

Szorgos gazda Facebook oldal

Szezonálisan például a rókagombás zakuszkát ajánljuk kipróbálásra tőlük, de ha lemaradtál volna a medvehagymaszezonról, tőlük sózott formában beszerezheted. Weboldalukon keresztül tudsz tőlük rendelni, de Budapesten, a Pancs boltban is megtalálod a termékeiket, sőt, vasárnaponként a Pancs piacon is találkozhatsz velük személyesen, hogy idén karácsonykor Szorgos gazda-féle finomságoktól roskadozzon az ünnepi asztal.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: Hecsedli biosüti

Minőségi, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag alapanyagok mennyei finomságokba rejtve, amikkel lenyűgözheted a szeretteidet, az ünnepekkor is. Ismerjétek meg a kis családi vállalkozást, a Hecsedli biosütit.

Macsuga Viktória

Weboldal: Szorgos gazda

Címlapkép: Szorgos gazda Facebook oldal

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!