#HÁZICSEMEGE: Bazsalikomos kert

Beh Mariann 2014-ben indította útjára a Bazsalikomos kertet, hogy a természet gyógyító növényeit elhozza az emberek számára teák, sóvirágok, ínycsiklandó pestók és lekvárok formájában.

Beh Mariann már gyerekkorától a természetben érezte jól magát, és ez a rajongása később is megmaradt, ugyanis kertészmérnökként végzett. A családi kertben hosszú ideje foglalkoztak növénytermesztéssel, különösen a gyógy- és fűszernövények kaptak nagy teret, ezekből készítettek saját felhasználásra teákat, aszalványokat. Ez a kert alapozta meg a későbbi vállalkozást, és most már bárki élvezheti a természet gyógyító erejét a Bazsalikomos kert teáival és sóvirágjaival, amelyeknek ráadásul a csomagolása is mágikus.

Bazsalikomos kert

A Bazsalikomos kert termékeibe kizárólag Mariannék földjéről származó egészséges, válogatott gyümölcsök, gyógynövények és fűszernövények kerülnek. Teáik olyan fantázianeveket viselnek, mint Gyógyulj meg!, amit kimondottan úgy alkotott meg Mariann, hogy erősítse az immunrendszert, csökkentse a fejfájást, javítsa a közérzetet. Ahogy minden szezonnak megvannak a tipikus ételei, úgy vannak nagyon karakteres italok, amelyek ízükkel és illatukkal meghatározzák az év bizonyos időszakait. Ilyen a forralt bor télen, Mariann pedig saját forralt bor fűszerkeverékkel készült, hogy otthon is élvezni lehessen a melengető italt: a klasszikus alapanyagokon kívül rózsabors, borókabogyó és koriander teszi még finomabbá a végeredményt.

Bazsalikomos kert

Mariann emellett szakácskönyvet is írt A kert konyhája címmel, amelyben az évszakoknak megfelelően mutatja be az ehető növényeket és a belőlük készült inspiráló recepteket.

A Nosaltynál elkötelezetten támogatjuk a hazai termelőket, ételmanufaktúrákat, tervezőket és alkotókat. Az idei év mindenki számára a szokásosnál is több kihívást tartogatott, és különösen nehéz gazdasági helyzetbe kerültek azok a kisebb, gyakran családi vállalkozások, amelyek működését alapjaiban írta felül a járványhelyzet. Ezért tartjuk fontosnak, hogy most még inkább támogassuk őket, ezért a karácsony közeledtével a Nosalty #HÁZICSEMEGE sorozatának keretében bemutatjuk ezeket a vállalkozásokat, hozzájárulva, hogy magyar alapanyagokból készült ételek kerüljenek a családi asztalra, a fa alatt pedig magyar alkotók termékei sorakozzanak becsomagolva.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Weboldal: Bazsalikomos kert

Fotók: Bazsalikomos kert Facebook oldal

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!