Az ok, amiért hetente 11 órával kevesebbet alszanak az állattartók

Túl sokat aggódunk a bundás kedvenceink miatt.

Egy új közvélemény-kutatásból kiderül: egy átlagos állattartó évente 72 alkalommal esik pánikba a háziállata miatt. A 2000 amerikai macska- és kutyatulajdonos bevonásával végzett felmérés szerint számos dolog aggasztja a gazdikat. Ilyenek a már megtörtént balesetek, a feltételezett veszélyhelyzetek, illetve e kettő kombinációja: ezek havonta hat alkalommal okozhatnak pánikhelyzetet a kutyás és macskás háztartásokban.

A felmérésben résztvevők körében legtöbbször az ad aggodalomra okot, amikor a kisállat hány (52%).

Szintén gyakran stresszelnek azon, hogy a négylábú leesik a székről vagy a kanapéról (48%), esetleg kint tartózkodva kiszabadul a pórázból (45%). Továbbá sok gazdit aggaszt, ha a kutya vagy a macska nem eszik (43%), ha hívásra nem jelentkezik azonnal (28%), ha nem mutat érdeklődést a játékai iránt (18%). Kevesebben, de páran azt a stresszfaktort is említették, hogy az állat elszökik a házból, illetve az udvarból (15%).

Ez az oka, hogy hetente 11 órával kevesebbet alszanak az állattartók

A OnePoll – Tractive megbízásából végzett – felméréséből kiderül, hogy a válaszadók naponta átlagosan háromszor aggódnak kedvencük jólléte miatt, és egy adott napon körülbelül öt órát töltenek távol négylábú barátjuktól.

Amikor kedvencük nélkülük van otthon, a kisállatszülők leggyakrabban azon idegeskednek, hogy a kedvencük csinál-e valamit, amit nem lenne szabad (68%).

Vannak, akik azon stresszelnek, hogy a kedvencük szomorú (47%) vagy éhes (45%), míg mások azon, hogy a távollétükben a kisállat valahogy kijut a házból, illetve az udvarból (21%).

A megkérdezettek majdnem kétötöde (39%) bevallotta: hetente több mint 11 órával alszik kevesebbet a sok aggodalmaskodás miatt.

Ennek az lehet az oka, hogy 15 százalékuk jobban aggódik kedvence egészségügyi problémái miatt, mint a sajátja miatt.

Kevés dolog tud annyi örömet vagy szorongást okozni, mint egy kisállat birtoklása

– mondta Andrew Bleiman szóvivő, a Tractive ügyvezető alelnöke egy nyilatkozatában.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

További cikkek