10 mesteri házi tészta, ami simán lekörözi a bolti pennét

Persze az ember nem fog minden nap nekiállni a házi tészta készítésének, de azért néhanapján meglephetjük magunkat, vendégeinket, családunkat egy ínyenc szélesmetélttel, raviolival vagy egyszerű nudlival.

A házi tészta ugyan több időt és energiát igényel tőlünk, mint amennyit egy csomag bolti spagetti kibontása és megfőzése kér, ez azonban nem kell, hogy teljes mértékben eltántorítson minket a projekttől. Szánjuk rá az időt, ne riadjunk vissza az ízes raviolik töltésétől, ruganyos szélesmetéltek szelésétől és gnocchik formázásától: a házi tészta mindig meghálálja a belefektetett erőt.

  1. 1.

    Gombás ravioli

  2. 2.

    Horvát túrós tészta (Zagorski strukli)

  3. 3.

    Nudli gyümölcsszósszal

  4. 4.

    Kakaós tészta rozmaringos laskagombával (Tagliatelle al cioccolato)

  5. 5.

    Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen

  6. 6.

    Tordelli Lucchesi - kétszer húsos töltött tészta

  7. 7.

    Céklás caramelle – cukorkaformájú olasz töltött tészta

  8. 8.

    Ricottagnocchi spárgával és spenóttal

  9. 9.

    Kecskesajtos-medvehagymás ravioli

  10. 10.

    Spárgás-ricottás ravioli

Még több házi tészta itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.