4 természetes házi praktika, ha ég a gyomrod

Ne nyúlj azonnal a savlekötőért! Próbáld meg először otthoni, természetes praktikákkal megoldani a gondot.

Gyorsan hat a szódabikarbóna

Az egyik legjobb megoldás, ha beveted a szódabikarbónás varázsitalt. Keverj egy teáskanál szódabikarbónát egy pohár hideg vízbe, majd idd meg. Ha nagyon borzalmas érzed az ízét, csepegtess bele egy kevéske citromlevet. A szódabikarbóna természetes módon semlegesíti a savakat, nagyon gyorsan hat, és a felesleges gázoktól is segít megszabadulni.

Getty

Fantasztikus fűszer, az édeskömény

Az édeskömény sokat segít mindenféle gyomorbaj és bélpanasz esetén. Rágcsálj el pár mag édesköményt, ami csökkenti a gyomorsav termelődését, illetve még a leheletedet is felfrissíti. Ha úgy érzed, erre képtelen vagy, akkor készíts belőle egy finom teát, ami szintén enyhíti a gyomorégést, és könnyíti az emésztést.

Getty

Menta, nyugalom a gyomornak

A menta is támogatja a jó emésztést, emellett pedig nyugtató hatással is rendelkezik. Itt is működik az a megoldás, hogy elrágcsálsz pár levelet, ha van otthon friss zöldfűszered, de készíthetsz belőle teát is. Azonban legyél óvatos vele, mert előfordulhat, hogy irritál, és csak ronthatja a refluxos tüneteidet.

Getty

Erre is jó az almaecet

Az almaecet egy kicsit más módon hat a gyomorégésre: a hatására „lezáródhat” a nyelőcső és a gyomor közötti záróizom, így a gyomorsav nem tud visszacsorogni, és így nem fogja irritálni a nyelőcsövedet.

Getty

Egyszerűen keverj el két teáskanál almaecetet egy pohár vízben, majd idd meg még étkezés előtt.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...