Így készül a gyors citromfagyi gép nélkül, csinos citromkehelyben

Tudtad, hogy fagyigép nélkül is tökéletes nyári desszertet tudsz készíteni? Ha nem, akkor most eláruljuk hogyan, nézd meg ezt a nagyszerűen egyszerű citromos receptet!

Egy minőségi fagylaltkészítő gép nagy anyagi befektetés lehet, igazából csak nyáron használjuk, ott áll a pulton, csak foglalja a helyet, méreténél fogva pedig nehéz a szekrénybe bepréselni. Fagyit viszont szeretnénk enni. Ráadásul sokat. A cukiban 1200 forint két gombóc, ezt minden nap kifizetni elég húzós. A bolti dobozos és pálcikás jégkrém sem olcsó, és abban ki tudja, mi minden plusz van, amit nem szeretnénk bekebelezni. Sokkal kedvezőbb, ha betárazunk egy kevés házi fagyit a mélyhűtőbe, ehhez hozunk most egy nagyszerű, hűsítő, frissítő citromos fagylaltreceptet.

Gyors házi citromfagyi - receptért kattints a képre!

Kezeletlen citrom

A citromfagyinak az elkészítéséhez felhasználjuk magát a ciromhéjat is, nem akárhogyan, egészben, ez lesz a fagyikehely, ezért mindenképpen használjunk kezeletlen citromot. Először lecsapjuk a csücskös végét, de ezt sem dobjuk el, mert dugóként, biztosítékként szolgál majd, hogy semmiképpen ne folyjon ki a töltelék a héjból. A kivájt belsejű citromokon kívül még kell egy olyan citrom is, aminek csak a héját reszeljük a töltelékbe, ettől lesz igazán kesernyés, fanyar, nyári nyalánkságunk.

Citromos jégkása

A citromból kanállal kivájt belsőt szétválasztjuk, most csak a citrom húsára lesz szükségünk. A magot és a gerezdek közötti hártyát elengedhetjük. Ehhez jöhet egy kezeletlen citrom reszelt héja. Célszerű egy lapostányérra szedni a belsőt, és egyből ide reszelhetjük a héjat is, mert ilyen nagy felületen kiterítve villámgyorsan megfagy a mélyhűtőben. Picit összetördelve mehet a késes aprítóba, hogy valódi jégkása legyen belőle.

Tejszín

Életünk legjobb fagyiját szeretnék kóstolni, ezért csakis menő, 30%-os zsírtartalom feletti habtejszínt vegyünk. Kezdjük el kihabosítani, majd kevés finomszemű cukor hozzáadásával folytassuk, hogy olyan kemény habot kapjunk, ami a citromkásával keverve is megállja a helyét a citrombélben!

Citromba töltött fagyi - receptért kattints a képre!

Tipp: a fagyi betöltéshez használhatsz habzsákot, hogy levegőmentesen telenyomhasd a citrom belsejét vele.

Házi fagyi

A csücsörítős, citromos jégkásalány és a kemény, de édes tejszínfiú csodálatos házasságából születik meg a mi házi fagyink, amit a már előre behűtött citromhéjakba kanalazunk, lenyomkodunk, és mehetnek vissza a fagyasztóba. Akár egy-két hétig is eltarthatjuk jól lezárt dobozban, vagy hely szűkében egy zipzáras tasakban, amiből szívószállal kiszippantottuk a levegőt.

Házi, gyors citromfagyi, kehelyben is jól mutat - receptért kattints a képre!

Éttermi minőség

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a mélyhűtőből a töltött citromot, így a héja picit felmelegszik, és újból visszanyeri élénksárga színét. Díszítésként mehet rá reszelt citromhéj és mentalevél. Aki inkább limonádés fagyit készítene, tehet a fagyiba is belőle, azonban vigyázva, ne vegye el a házi fagyi valódi citrusos jellegét!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Gyors, házi citromfagyi recept – a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Címlapról ajánljuk

További cikkek