Így készül a gyors citromfagyi gép nélkül, csinos citromkehelyben

Tudtad, hogy fagyigép nélkül is tökéletes nyári desszertet tudsz készíteni? Ha nem, akkor most eláruljuk hogyan, nézd meg ezt a nagyszerűen egyszerű citromos receptet!

Egy minőségi fagylaltkészítő gép nagy anyagi befektetés lehet, igazából csak nyáron használjuk, ott áll a pulton, csak foglalja a helyet, méreténél fogva pedig nehéz a szekrénybe bepréselni. Fagyit viszont szeretnénk enni. Ráadásul sokat. A cukiban 1200 forint két gombóc, ezt minden nap kifizetni elég húzós. A bolti dobozos és pálcikás jégkrém sem olcsó, és abban ki tudja, mi minden plusz van, amit nem szeretnénk bekebelezni. Sokkal kedvezőbb, ha betárazunk egy kevés házi fagyit a mélyhűtőbe, ehhez hozunk most egy nagyszerű, hűsítő, frissítő citromos fagylaltreceptet.

Gyors házi citromfagyi - receptért kattints a képre!

Kezeletlen citrom

A citromfagyinak az elkészítéséhez felhasználjuk magát a ciromhéjat is, nem akárhogyan, egészben, ez lesz a fagyikehely, ezért mindenképpen használjunk kezeletlen citromot. Először lecsapjuk a csücskös végét, de ezt sem dobjuk el, mert dugóként, biztosítékként szolgál majd, hogy semmiképpen ne folyjon ki a töltelék a héjból. A kivájt belsejű citromokon kívül még kell egy olyan citrom is, aminek csak a héját reszeljük a töltelékbe, ettől lesz igazán kesernyés, fanyar, nyári nyalánkságunk.

Citromos jégkása

A citromból kanállal kivájt belsőt szétválasztjuk, most csak a citrom húsára lesz szükségünk. A magot és a gerezdek közötti hártyát elengedhetjük. Ehhez jöhet egy kezeletlen citrom reszelt héja. Célszerű egy lapostányérra szedni a belsőt, és egyből ide reszelhetjük a héjat is, mert ilyen nagy felületen kiterítve villámgyorsan megfagy a mélyhűtőben. Picit összetördelve mehet a késes aprítóba, hogy valódi jégkása legyen belőle.

Tejszín

Életünk legjobb fagyiját szeretnék kóstolni, ezért csakis menő, 30%-os zsírtartalom feletti habtejszínt vegyünk. Kezdjük el kihabosítani, majd kevés finomszemű cukor hozzáadásával folytassuk, hogy olyan kemény habot kapjunk, ami a citromkásával keverve is megállja a helyét a citrombélben!

Citromba töltött fagyi - receptért kattints a képre!

Tipp: a fagyi betöltéshez használhatsz habzsákot, hogy levegőmentesen telenyomhasd a citrom belsejét vele.

Házi fagyi

A csücsörítős, citromos jégkásalány és a kemény, de édes tejszínfiú csodálatos házasságából születik meg a mi házi fagyink, amit a már előre behűtött citromhéjakba kanalazunk, lenyomkodunk, és mehetnek vissza a fagyasztóba. Akár egy-két hétig is eltarthatjuk jól lezárt dobozban, vagy hely szűkében egy zipzáras tasakban, amiből szívószállal kiszippantottuk a levegőt.

Házi, gyors citromfagyi, kehelyben is jól mutat - receptért kattints a képre!

Éttermi minőség

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a mélyhűtőből a töltött citromot, így a héja picit felmelegszik, és újból visszanyeri élénksárga színét. Díszítésként mehet rá reszelt citromhéj és mentalevél. Aki inkább limonádés fagyit készítene, tehet a fagyiba is belőle, azonban vigyázva, ne vegye el a házi fagyi valódi citrusos jellegét!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Gyors, házi citromfagyi recept – a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!