Hiánycikk lett egy hatósági áras élelmiszer

Több boltban is hiánycikk lett a hatósági áras tej. A 2,8 százalékos tejnek nem csak az ára kell, hogy annyi legyen, mint tavaly októberben, de a boltok árukészletében sem szabadna, hogy kevesebb legyen a korábbinál.

Hiánycikk lett a hatósági áras tej – erről számolt be az RTL Híradó, a szerkesztőségbe ugyanis számos olyan fotó érkezett magyar vásárlóktól, melyeken jól látszik, üresek a lakrapok és a boltok polcai a 2,8 százalékos tej árcímkéje felett. A Híradónak kedden több vidéki vásárló is panaszkodott a hiányról.

A magyar kormány januárban több alapvető élelmiszer mellett a 2,8 százalékos tej árát is a tavaly októberi áron rögztítette, valamint azt is előírta, hogy a hatósági áras termékekből ugyanannyit kell tartani, mint korábban.

A Tej Terméktanács szerint rendelnek is, mert a hazai gyártók augusztus végéig már hetven százalékkal több ilyen tejet adtak el, mint tavaly.

Elképzelhető, hogy a vásárlói igények olyan magasak, hogy időnként logisztikai fennakadások lehetnek. Egyértelműen az látszik, hogy óriási az igény a fogyasztók részéről, és az is látszódik, hogy ez a tejkategória kannibalizálja más fogyasztói folyadéktej-kategóriák eladásait

– nyilatkozta Harcz Zoltán, a terméktanács ügyvezető igazgatója.

A KSH adatai szerint egy év alatt közel 55 százalékkal nőtt a tejtermékek ára. Az árstopos, 2,8 százalékos tej átlagára augusztusban 281 forint volt, a pasztőrözött 2,8 százalékos tejért viszont átlagosan már 414 forintot kell fizetni.

A hatósági árstop a jelenlegi szabályozás szerint október 1-ig érvényes, így szeptember második felében dönthet a kormány arról, meddig kaphatóak még tavaly októberi áron az árstoppos élelmiszerek. Korábban a Lidl kapott milliós büntetést azért, mert egyes üzleteiben nem volt megfelelő mennyiség a hatósági áras termékekből.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek