Mennyei kényeztetés a lábaknak!

Az idén már többször is megmutatta magát a hőség, előkerültek a papucsok, és szandálok. Télen elrejtjük lábainkat, de amikor újra kitesszük a kirakatba, érdemes előtte időt és energiát a lábápolásra fordítani.

Ha nincs pénzünk, és időnk elmenni egy pedikűröshöz, nem kell azonnal pánikba esni, hiszen mi magunk is tökéletesíthetjük ezt az elhanyagolt testrészt. De előbb meg kell ismernünk a lábápolás menetét!

Otthoni szépségápolás, tetőtől talpig >>

Bevált tippjeink következnek!

Az idővel sajnos spórolni nem nagyon tudunk – persze ez függ a láb állapotától is – de mindenképp megéri a ráfordított energiát.

Ha nem megfelelő a lábbelink, a sarkakon a szaruréteg megvastagodhat. Ettől a bőrkeményedéstől állás közben fájdalmat, égő érzést tapasztalhatunk. Arról nem is beszélve, hogy nem a legcsinosabb látvány. De nem szabad teljesen eltávolítani, mert fontos szerepe van, így csak a felső rétegétől kell megszabadulnunk, radírozással.

A lábunkat általában 15-20 percig érdemes áztatni. A vízbe tegyünk citromos fürdősót és folyékony szappant. Ha már kellő mértékben felpuhítottuk a bőrt, keverjünk össze szódabikarbónát némi citromlével, pasztaszerű állagra, - de segíthet még a vazelin és az aloe vera zúzott levele, abból kicsöpögő nedve is. A szimpatikusabb változattal kenjük be a problémás részt, a bőrkeményedést, hagyjuk rajta néhány percig, majd mossuk le, és vegyük kézbe a sarokreszelőt!

A tyúkszem is azon problémák közé tartozik, amelyet szintén a nem megfelelően kiválasztott cipő okozhat. Azonban ennek az eltávolítása sokkal hosszabb és bonyolultabb művelet. Ezekre érdemes patikában kapható ecsetelőket, tapaszokat alkalmazni, és egy bőrgyógyász véleményét kikérni, mielőtt nekiesnénk az eltávolításnak.

Ha nincsenek ilyen gondjaink, de mégis kényeztetnénk megfáradt lábainkat, egy tápláló krémmel való masszírozás is csodákat tehet. Helyre állítva ezzel a lábfej vérkeringését.

Kézre, lábra: Kezelés a konyhából. >>

És végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a körmökről sem! Az elsárgult körmöket sokszor a körömlakkok okozzák, ettől úgy tudunk a leghatékonyabban megszabadulni, ha kifacsarjuk egy citrom levét, és átdörzsöljük vele a körmeinket!

Csupán ennyit kell tennünk, és máris büszkén lépdelhetünk a kedvenc nyári topánkáinkban!

A rovat korábbi cikkeit, itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek