Hamarosan a pizzánkat is robotok készíthetik

Mérnökök egy csoportja robotot fejleszt, ami profiktól tanulja a nápolyi pizza készítését.

Nap mint nap hallani, hogy a robotok el fogják venni a munkánkat (Itt te is kiderítheted, a te állásod veszélyben van-e?). A nápolyi Federico Egyetem kutatói egy olyan robot fejlesztésén dolgoznak, ami képes elsajátítani a pizzakészítés mesterségét.

A Prisma Lab robotja egy Enzo Cocciától tanulja, hogy kell megcsinálni a legjobb olasz pizzát. A nápolyi pizzasütő mester mozdulatait biokinetikus szenzorok segítségével rögzítik, a robot pedig ezen mozdulatok utánozásával próbál ugyanolyan finom ételt készíteni, mint Enzo.

A legjobb pizzák, amiket még te tudsz elkészíteni:

A tervezők célja az, hogy a robot képes legyen minden folyamatra, ami a pizzakészítéshez szükséges, a tészta meggyúrásán át, a sütőbe helyezésig. A robot 2019-ben élesben is megmérkőzhet a profikkal a Nápolyi Pizzafesztiválon.

Ezeket olvastad már?

via Mashable

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek