Egyesek szerint jobb hely lenne a Föld, ha nem ölnénk élő teremtményeket, és a fejlődésünkhöz szükséges húst inkább laboratóriumban állítanánk elő. A jelenlegi embertelen módszerek ellen (a hormonnal és antibiotikumokkal agyoninjekciózott, genetikailag módosított kukoricával etetett), a lehető legnagyobb haszon érdekében, gyorsított ütemben levágható, tehát fogyasztható állapotba hozott állatok helyett az őssejttel bélelt táptalajon növesztett vékony húscsíkok ideje jött el. Étvágygerjesztő, nem igaz?
Lássuk a 10 legőrültebb lombikételt előállító start-up-céget, akiknek laboratóriumokban kikísérletezett élelmiszerei készek meghódítani a jövő konyháit!
A holland Maastricht Egyetemen először két évvel ezelőtt értek el átütő sikert, amikor 140 grammos hamburger húspogácsát (in-vitro húst) állítottak elő laboratóriumi körülmények között. A közönség a kutatók szerint jól fogadta a terméket, és több neves ételkritikus sem érzett különbséget a hagyományos húspogácsákhoz képest. A Szilícium-völgy tudósai azóta nemcsak az emberiség húsfogyasztási igényeit próbálják meg túlszárnyalni - „mesterséges irányvonal” szinte minden létező ételre és italra kivetette hálóját.
Ezt olvastad már?
8 étel, amit betiltottak a nagyvilágban
via Techchrunch