10 lombikban tenyésztett étel, amiről tudnod kell!

Laboratóriumban előállított hamburger? Sajtok egy kémcsőből? Hihetetlenül hangzik, mégis több ezren azon dolgoznak, hogy a tányérodra tett étel a lehető "legtisztább" legyen!

Egyesek szerint jobb hely lenne a Föld, ha nem ölnénk élő teremtményeket, és a fejlődésünkhöz szükséges húst inkább laboratóriumban állítanánk elő. A jelenlegi embertelen módszerek ellen (a hormonnal és antibiotikumokkal agyoninjekciózott, genetikailag módosított kukoricával etetett), a lehető legnagyobb haszon érdekében, gyorsított ütemben levágható, tehát fogyasztható állapotba hozott állatok helyett az őssejttel bélelt táptalajon növesztett vékony húscsíkok ideje jött el. Étvágygerjesztő, nem igaz?

Lássuk a 10 legőrültebb lombikételt előállító start-up-céget, akiknek laboratóriumokban kikísérletezett élelmiszerei készek meghódítani a jövő konyháit!

A holland Maastricht Egyetemen először két évvel ezelőtt értek el átütő sikert, amikor 140 grammos hamburger húspogácsát (in-vitro húst) állítottak elő laboratóriumi körülmények között. A közönség a kutatók szerint jól fogadta a terméket, és több neves ételkritikus sem érzett különbséget a hagyományos húspogácsákhoz képest. A Szilícium-völgy tudósai azóta nemcsak az emberiség húsfogyasztási igényeit próbálják meg túlszárnyalni - „mesterséges irányvonal” szinte minden létező ételre és italra kivetette hálóját.

Ezt olvastad már?

8 étel, amit betiltottak a nagyvilágban

via Techchrunch

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Címlapról ajánljuk

További cikkek