10 lombikban tenyésztett étel, amiről tudnod kell!

Laboratóriumban előállított hamburger? Sajtok egy kémcsőből? Hihetetlenül hangzik, mégis több ezren azon dolgoznak, hogy a tányérodra tett étel a lehető "legtisztább" legyen!

Egyesek szerint jobb hely lenne a Föld, ha nem ölnénk élő teremtményeket, és a fejlődésünkhöz szükséges húst inkább laboratóriumban állítanánk elő. A jelenlegi embertelen módszerek ellen (a hormonnal és antibiotikumokkal agyoninjekciózott, genetikailag módosított kukoricával etetett), a lehető legnagyobb haszon érdekében, gyorsított ütemben levágható, tehát fogyasztható állapotba hozott állatok helyett az őssejttel bélelt táptalajon növesztett vékony húscsíkok ideje jött el. Étvágygerjesztő, nem igaz?

Lássuk a 10 legőrültebb lombikételt előállító start-up-céget, akiknek laboratóriumokban kikísérletezett élelmiszerei készek meghódítani a jövő konyháit!

A holland Maastricht Egyetemen először két évvel ezelőtt értek el átütő sikert, amikor 140 grammos hamburger húspogácsát (in-vitro húst) állítottak elő laboratóriumi körülmények között. A közönség a kutatók szerint jól fogadta a terméket, és több neves ételkritikus sem érzett különbséget a hagyományos húspogácsákhoz képest. A Szilícium-völgy tudósai azóta nemcsak az emberiség húsfogyasztási igényeit próbálják meg túlszárnyalni - „mesterséges irányvonal” szinte minden létező ételre és italra kivetette hálóját.

Ezt olvastad már?

8 étel, amit betiltottak a nagyvilágban

via Techchrunch

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty