
Hát persze, hogy a húsleves, a rántott hús és a palacsinta. Sorozatunk első és második részében a húslevesekről, és a rántott húsokról olvashattál. Tippeket adtunk, hogyan dobhatod fel a megszokott ízeket. Most következzenek a palacsinták, mert van élet, - azaz palacsinta -, az ízesen, a kakaóson, és a túróson túl!
A húsleves és a rántott hús esetében valljuk be, mindenkinek az anyukája vagy a nagymamája által készített változat a kedvence, de a palacsintát, mindenki, mindenhol szívesen fogyasztja, legyen az egy étterem, a strand vagy egy gyorsbüfé.

Gyermekkorunkban a lekváros, a kakaós, és a fahéjas volt a favorit. Akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy a palacsinták sós verzióját fogyasszuk. Legyen édes, sós, csúsztatott, vagy rakott, most mindegyikre mutatunk néhány opciót.
A sort talán kezdjük is a legalapvetőbb töltött palacsintákkal. A tésztát nagyon nem ragoznánk, hiszen mindannyian jól tudjuk, hogy tojás, liszt, tej és egy kevés víz, illetve olaj keveréke. Sütés után pedig jöhetnek is bele a finomabbnál finomabb töltelékek.
A rakott palacsinták sem bonyolultabbak előbb említett társainál! Sőt, még a feltekerést is megspórolhatjuk vele, hiszen csak rétegeznünk kell a palacsintákat, és a tészták közé jöhetnek a különféle kencék.
Nagymamám a sima porcukros rakott palacsinta mellé mindig készít borsodót is. A mi családunk enélkül már el sem tudja képzelni ezt az édességet. Bátran, - vagyis melegen - ajánljuk mindenkinek!
A sós palacsinták tésztája lehet hagyományos, amelyet megtölthetünk hússal, zöldséggel vagy sajttal, de ízesíthetjük magát a palacsintatésztát is fűszerekkel és sajttal.
Ha ez még nem lenne elég, a már megtöltött palacsintákat akár ki is ránthatjuk. Ehhez annyi a dolgunk, hogy miután megtöltöttük a palacsintákat, kicsit állni hagyjuk, - akár hűtőbe is tehetjük egy időre míg jól összeáll -, majd mehet a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, végül a forró olajba. Készíthetünk mellé köretet, öntetet, vagy salátát.