Almás palacsinta recept

1 adag
631
kcal
Almás palacsinta
Almás palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsös tálban várta sorsát három szem, jobb napokat is látott alma. Nyersen szóba sem jöhettek, almás pitéhez ennyi túl kevés, így almás palacsintában végezték:-).

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás palacsintatészta, palacsintatészta almával, palacsinta almával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát.
  3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  4. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
  5. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.)
  6. Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 151 429
elküldve: 24
receptkönyben: 1 561
elkészítve: 62/90
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (35)

Fahééj
Fahééjsze, 2013-07-03 18:10

Kedves Petra,
kétségkívül nagyon finom lett amit készítettem, ám nekem sajnos elszakadt az összes:( Én nem tudom miért, mert már sokszor sütöttem palacsintát és olyankor jó lett.
Azért köszönöm szépen a receptet.
Üdv Fahééj:)

pasztorkriszti
pasztorkrisztih, 2013-11-18 15:54

Képzeld,én is így jártam,pedig nem először sütök palacsintát,igaz,ilyet még nem próbáltam...a legutolsó maradt csak egyben,ebből gondolom,hogy a többi azért nem sikerült,mert sokat tettem a palacsintasütőbe a tésztából.Legutoljára kb.fél merőkanál tészta maradt csak,ezt oszlattam el a sütőben,és gyönyörűen meg lehetett fordítani,megsült,nem szakadt el!azért a többit is megettük,az íze isteni!

katiee
katieecs, 2012-05-24 16:58

Nem tudok sajnos palacsintát sütni,valahogy nincs érzékem hozzá,ezért is örültem meg a receptednek,mivel itt nem kell hajszál vékonynak lennie a tésztának.Tegnap este vacsoravendégek voltak,így hát kipróbáltam,nagy sikere lett de mivel olaszoknak készült,nagyon nehéz volt lebeszélnem őket arról,hogy telekenjék nutellával,viszont az eperlekvárt nem tagadhattam meg tőlük,és persze a fahéjast is bevágták pikk-pakk.Én tettem mellé egy gombóc vaniliafagyit is,jól passzolt a forró palacsintához.Azt hiszem ezt még elkészítem egy jópárszor,mert tényleg isteni finom!! :)

beba200
beba200sze, 2011-11-16 11:24

Szia Petra! Köszi a receptet. Sokszor sütöttem már almás palacsintát, de soha nem mértem ki a hozzávalókat, de így kettőnknek, pont elég volt. Próbáld ki körtével is, nagyon finom. Szép napot, üdv. Gyöngyi

agrartunderke
agrartunderkeszo, 2011-10-22 11:23

Magában, fahéjas porcukorral megszórva sem rossz, de én vaníliaöntetet is szoktam hozzá kínálni. Ha fahéjas porcukorral isteni, akkor öntettel nincs is rá szó...

Marticsi
Marticsiv, 2011-12-18 12:08

Én ma csinálom ezt a receptet először, már várakozik a hűtőben, persze rögtön dupla adagból. A vanília öntet sem rossz ötlet, én egy kis dión gondolkodom, hogy a fahéjas, porcukros diós szórást csinálok rá. :))
Köszi a receptet!!!

Elisabeth
Elisabethp, 2011-09-23 21:21

Kedves Petra! Ma elkészítettem a receptedet: már az is tetszett, hogy a jó kis Horváth Ilona-alapreceptet olvasztott vajjal dobtad fel, de a reszelt alma a tésztába isteni ötlet volt! :) Mivel nem voltam biztos benne, hogy a férjemnek is be fog jönni, csak fél adagot csináltam: nekem ebből lett kb 7-8 palacsintám, szép vékonyan lehetett sütni, jól is oszlott el a serpenyőben. Csupa pozitív tapasztalat, és még a férjem is imádta :D

timi sz
timi szsze, 2011-08-24 11:17

Köszi a receptet, ezután valószínű hogy csak almásan fogom csinálni a palacsintát, isteni finom! :)

Kerepesi
Kerepesiszo, 2010-07-24 21:16

Mivel szeretek egyszerüsíteni, én a turmixgépbe dobom az almadarabokat, rá a tejet, tojást, és így keverem bele a többi hozzávalót. Majd ezt a receptet is kipróbálom, hogy van-e különbség.

marcsa1
marcsa1p, 2010-05-21 10:32

Tegnap este megcsináltam, nagyon ízlett mindenkinek. Ma estére újból ezt kérik! Nagyon finom és egyszerű, köszi a receptet!

Gerzsó
Gerzsók, 2010-03-16 16:42

Kedves syllah!
Azért, hogy a liszt és a tej homogénné váljon, egyneművé, simává. Ezalatt a cukor és a só ízét is átveszi a massza.
Bocs., hogy közbeszóltam, üdv. Gerzsó.

Gerzsó
Gerzsók, 2010-03-16 16:42

Kedves syllah!
Azért, hogy a liszt és a tej homogénné váljon, egyneművé, simává. Ezalatt a cukor és a só ízét is átveszi a massza.
Bocs., hogy közbeszóltam, üdv. Gerzsó.

syllah
syllahk, 2010-03-16 15:46

Azt szeretném megtudni, hogy a palacsintatésztának (vagy nekem? :) miért lesz jobb, ha pihentetjük egy órát? Köszönöm!!!

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsintak, 2010-02-16 13:11

nagyanyai, vagy tán régebbi recept szerint nálunk úgy készül, hogy az almát 1 cm-nél vékonyabb karikákra vágjuk (a közepét előtte szép formában eltávolítjuk), és minden készülő palacsintába egy karika kerül (3-4 db készül tehát egyszerre a serpenyőben). fahéjas porcukorral szórva, de csak magában is nagyon finom! (úgy hívjuk, hogy "alma Schlafrockban" (pongyolában)).

ildi71
ildi71k, 2009-12-08 13:06

Ma ez volt az ebéd. Tényleg nagyon finom. Köszi Petra!

Frühwirth Edit
Frühwirth Editsze, 2009-10-28 12:48

Én is szoktam csinálni almás palacsintát, sőt néha a kelt palacsinta tésztába is rakok sütéskor reszelt almát, ill. még kikeveréskor mazsolát, fahéjat. Mindenki nagyon szereti, és hihetetlen gyorsan megvan.

zazie
zaziek, 2009-10-06 14:17

Isteni, nagyon köszönöm! (Nekem eddig mindig szétesett... :S:D)

A 2 ek. cukor helyett egy tasak vaníliás cukrot tettem.

Kryx
Kryxk, 2009-10-06 12:05

Már másodszor csinálom és imádja az egész család!!! Szuper a recept, elronthatatlan, köszönöm!!!

A-nett
A-nettp, 2009-08-28 14:11

A kisebb vagy a nagyobb lyukú reszelőn reszelted le az almát?

petra
petrak, 2009-08-25 12:12

nem emlékszem, hogy kinyomkodtam volna, szóval nem kell!

szurosp
szurospcs, 2009-06-04 22:44

Az almás palacsintában az a jó, hogy a tojásérzékenyek nyugodtan kihagyhatják a tojást, úgy is összeáll, és lehet belőle rendes palacsintát sütni.

bandita
banditacs, 2009-06-04 11:10

Szia Petra,
ez mennyei volt, többet nem is készítek sima palacsintát! :-)
Köszi a receptet!!!

Simon Éva
Simon Évasze, 2012-04-25 15:11

Próbáljátok meg, csak vékonyan szeletelni bele a negyedekre vágott, pucolt almát!
Felesleges a reszelés!

anyanéna
anyanénav, 2012-12-02 14:48

Még finomabb lesz ha szeletelem?? Vgy miért jobb?
Köszi a választ.
:)

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAp, 2009-02-20 15:40

 
Ugyan dehogy sajnáltam, hogy nem maradt belőle, imádom amikor ilyen jóízűen esznek!:)
Nem volt időm hűtőben pihentetni, azonnal sütöttem. Nagyon jó volt az állaga, szépen eloszlott a tészta, nem kellett rásegítenem. Köszönjük a receptet!
A hétvégén dupla adagot sütök!:)

Szintia

petra
petracs, 2009-02-19 10:42

Szintia,
örülök a palacsinta sikerének, és sajnálom, hogy Neked már nem jutott belőle:-(
legközelebb dupla adagot kell készítened:-)
szép napot,
Petra

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAsze, 2009-02-18 23:38

Vacsorára sütöttem Almás palacsintát a Csipeteknek. Amint kisült egy, már vitték is. Nagyon ízlett nekik! Mire végeztem a sütéssel, a palacsintáknak hűlt helye sem volt! Meg sem tudtam kóstolni!:)

petra
petrah, 2011-10-24 15:34

Szintia,
Akkor sajnos még egyszer neki kell állnod a sütésnek:-).
Petra

Legfrissebb cikkek

Egészséges szürkemarha-ételek
Egészséges szürkemarha-ételek
Vajon egészséges a szürkemarhahús fogyasztása? Milyen, a szervezet számára fontos elemeket tartalmaz? Tudj meg többet róla most! (x)
A gyümölcs nem csak a sütibe való
A gyümölcs nem csak a sütibe való
Alma, körte, barack, szeder, és máris kattognak a fogaskerekek, hogy milyen sütit süss belőle. Változtass: készíts húst gyümölccsel!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
631