Almás palacsinta recept

Almás palacsinta
Almás palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsös tálban várta sorsát három szem, jobb napokat is látott alma. Nyersen szóba sem jöhettek, almás pitéhez ennyi túl kevés, így almás palacsintában végezték:-).

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás palacsintatészta, palacsintatészta almával, palacsinta almával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát.
  3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  4. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
  5. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.)
  6. Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 149 514
elküldve: 24
receptkönyben: 1 549
elkészítve: 58/87
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (35)

Fahééj
Fahééjsze, 2013-07-03 18:10

Kedves Petra,
kétségkívül nagyon finom lett amit készítettem, ám nekem sajnos elszakadt az összes:( Én nem tudom miért, mert már sokszor sütöttem palacsintát és olyankor jó lett.
Azért köszönöm szépen a receptet.
Üdv Fahééj:)

pasztorkriszti
pasztorkrisztih, 2013-11-18 15:54

Képzeld,én is így jártam,pedig nem először sütök palacsintát,igaz,ilyet még nem próbáltam...a legutolsó maradt csak egyben,ebből gondolom,hogy a többi azért nem sikerült,mert sokat tettem a palacsintasütőbe a tésztából.Legutoljára kb.fél merőkanál tészta maradt csak,ezt oszlattam el a sütőben,és gyönyörűen meg lehetett fordítani,megsült,nem szakadt el!azért a többit is megettük,az íze isteni!

katiee
katieecs, 2012-05-24 16:58

Nem tudok sajnos palacsintát sütni,valahogy nincs érzékem hozzá,ezért is örültem meg a receptednek,mivel itt nem kell hajszál vékonynak lennie a tésztának.Tegnap este vacsoravendégek voltak,így hát kipróbáltam,nagy sikere lett de mivel olaszoknak készült,nagyon nehéz volt lebeszélnem őket arról,hogy telekenjék nutellával,viszont az eperlekvárt nem tagadhattam meg tőlük,és persze a fahéjast is bevágták pikk-pakk.Én tettem mellé egy gombóc vaniliafagyit is,jól passzolt a forró palacsintához.Azt hiszem ezt még elkészítem egy jópárszor,mert tényleg isteni finom!! :)

beba200
beba200sze, 2011-11-16 11:24

Szia Petra! Köszi a receptet. Sokszor sütöttem már almás palacsintát, de soha nem mértem ki a hozzávalókat, de így kettőnknek, pont elég volt. Próbáld ki körtével is, nagyon finom. Szép napot, üdv. Gyöngyi

agrartunderke
agrartunderkeszo, 2011-10-22 11:23

Magában, fahéjas porcukorral megszórva sem rossz, de én vaníliaöntetet is szoktam hozzá kínálni. Ha fahéjas porcukorral isteni, akkor öntettel nincs is rá szó...

Marticsi
Marticsiv, 2011-12-18 12:08

Én ma csinálom ezt a receptet először, már várakozik a hűtőben, persze rögtön dupla adagból. A vanília öntet sem rossz ötlet, én egy kis dión gondolkodom, hogy a fahéjas, porcukros diós szórást csinálok rá. :))
Köszi a receptet!!!

Elisabeth
Elisabethp, 2011-09-23 21:21

Kedves Petra! Ma elkészítettem a receptedet: már az is tetszett, hogy a jó kis Horváth Ilona-alapreceptet olvasztott vajjal dobtad fel, de a reszelt alma a tésztába isteni ötlet volt! :) Mivel nem voltam biztos benne, hogy a férjemnek is be fog jönni, csak fél adagot csináltam: nekem ebből lett kb 7-8 palacsintám, szép vékonyan lehetett sütni, jól is oszlott el a serpenyőben. Csupa pozitív tapasztalat, és még a férjem is imádta :D

timi sz
timi szsze, 2011-08-24 11:17

Köszi a receptet, ezután valószínű hogy csak almásan fogom csinálni a palacsintát, isteni finom! :)

Kerepesi
Kerepesiszo, 2010-07-24 21:16

Mivel szeretek egyszerüsíteni, én a turmixgépbe dobom az almadarabokat, rá a tejet, tojást, és így keverem bele a többi hozzávalót. Majd ezt a receptet is kipróbálom, hogy van-e különbség.

marcsa1
marcsa1p, 2010-05-21 10:32

Tegnap este megcsináltam, nagyon ízlett mindenkinek. Ma estére újból ezt kérik! Nagyon finom és egyszerű, köszi a receptet!

Gerzsó
Gerzsók, 2010-03-16 16:42

Kedves syllah!
Azért, hogy a liszt és a tej homogénné váljon, egyneművé, simává. Ezalatt a cukor és a só ízét is átveszi a massza.
Bocs., hogy közbeszóltam, üdv. Gerzsó.

Gerzsó
Gerzsók, 2010-03-16 16:42

Kedves syllah!
Azért, hogy a liszt és a tej homogénné váljon, egyneművé, simává. Ezalatt a cukor és a só ízét is átveszi a massza.
Bocs., hogy közbeszóltam, üdv. Gerzsó.

syllah
syllahk, 2010-03-16 15:46

Azt szeretném megtudni, hogy a palacsintatésztának (vagy nekem? :) miért lesz jobb, ha pihentetjük egy órát? Köszönöm!!!

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsintak, 2010-02-16 13:11

nagyanyai, vagy tán régebbi recept szerint nálunk úgy készül, hogy az almát 1 cm-nél vékonyabb karikákra vágjuk (a közepét előtte szép formában eltávolítjuk), és minden készülő palacsintába egy karika kerül (3-4 db készül tehát egyszerre a serpenyőben). fahéjas porcukorral szórva, de csak magában is nagyon finom! (úgy hívjuk, hogy "alma Schlafrockban" (pongyolában)).

ildi71
ildi71k, 2009-12-08 13:06

Ma ez volt az ebéd. Tényleg nagyon finom. Köszi Petra!

Frühwirth Edit
Frühwirth Editsze, 2009-10-28 12:48

Én is szoktam csinálni almás palacsintát, sőt néha a kelt palacsinta tésztába is rakok sütéskor reszelt almát, ill. még kikeveréskor mazsolát, fahéjat. Mindenki nagyon szereti, és hihetetlen gyorsan megvan.

zazie
zaziek, 2009-10-06 14:17

Isteni, nagyon köszönöm! (Nekem eddig mindig szétesett... :S:D)

A 2 ek. cukor helyett egy tasak vaníliás cukrot tettem.

Kryx
Kryxk, 2009-10-06 12:05

Már másodszor csinálom és imádja az egész család!!! Szuper a recept, elronthatatlan, köszönöm!!!

A-nett
A-nettp, 2009-08-28 14:11

A kisebb vagy a nagyobb lyukú reszelőn reszelted le az almát?

petra
petrak, 2009-08-25 12:12

nem emlékszem, hogy kinyomkodtam volna, szóval nem kell!

szurosp
szurospcs, 2009-06-04 22:44

Az almás palacsintában az a jó, hogy a tojásérzékenyek nyugodtan kihagyhatják a tojást, úgy is összeáll, és lehet belőle rendes palacsintát sütni.

bandita
banditacs, 2009-06-04 11:10

Szia Petra,
ez mennyei volt, többet nem is készítek sima palacsintát! :-)
Köszi a receptet!!!

Simon Éva
Simon Évasze, 2012-04-25 15:11

Próbáljátok meg, csak vékonyan szeletelni bele a negyedekre vágott, pucolt almát!
Felesleges a reszelés!

anyanéna
anyanénav, 2012-12-02 14:48

Még finomabb lesz ha szeletelem?? Vgy miért jobb?
Köszi a választ.
:)

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAp, 2009-02-20 15:40

 
Ugyan dehogy sajnáltam, hogy nem maradt belőle, imádom amikor ilyen jóízűen esznek!:)
Nem volt időm hűtőben pihentetni, azonnal sütöttem. Nagyon jó volt az állaga, szépen eloszlott a tészta, nem kellett rásegítenem. Köszönjük a receptet!
A hétvégén dupla adagot sütök!:)

Szintia

petra
petracs, 2009-02-19 10:42

Szintia,
örülök a palacsinta sikerének, és sajnálom, hogy Neked már nem jutott belőle:-(
legközelebb dupla adagot kell készítened:-)
szép napot,
Petra

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAsze, 2009-02-18 23:38

Vacsorára sütöttem Almás palacsintát a Csipeteknek. Amint kisült egy, már vitték is. Nagyon ízlett nekik! Mire végeztem a sütéssel, a palacsintáknak hűlt helye sem volt! Meg sem tudtam kóstolni!:)

petra
petrah, 2011-10-24 15:34

Szintia,
Akkor sajnos még egyszer neki kell állnod a sütésnek:-).
Petra

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
642