Almás palacsinta recept

Almás palacsinta
Almás palacsinta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (54)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsös tálban várta sorsát három szem, jobb napokat is látott alma. Nyersen szóba sem jöhettek, almás pitéhez ennyi túl kevés, így almás palacsintában végezték:-).

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás palacsintatészta, palacsintatészta almával, palacsinta almával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát.
  3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  4. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
  5. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.)
  6. Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 233 215
elküldve: 40
receptkönyvben: 2 108
elkészítve: 140/166
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-10-15 01:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

higgins79
Macsek / higgins79 Wed, 2016-08-31 20:05

Ez a legjobb receptem eddig palacsintára :)
De próbaképpen megsütöttem kicsit kevesebb cukorral és a sütés felénél egy szelet sajtot tettem rá, majd félbehajtottam és még picit megpirítottam. Így sós pali' lett. Nagy sikere volt így is :) Imádjuk mindenhogyan!

b-n
b-n Thu, 2016-04-28 11:53

Maradék almáim sorsa e recepttel megpecsételődött... Jobb nem is történhet velük.

sarah93
sarah93 Wed, 2016-02-10 21:28

Nagyon jó a recept, isteni palacsintákat sütöttem, mindenkinek nagyon ízlett!:) Köszönöm!

dedorci
dedorci Mon, 2015-11-30 16:55

Szuper recept, koszi. Mar napok ota gondolkodtam, mit kezdjek azzal a harom ronda kis almaval :-) En turmixoltam oket es laktozmentes, vanilias szojaitalt hasznaltam tej helyett. A vegen pedig mezzel es fahejjal gondoltuk enni, de magaban meg jobban is izlett. A ferjem is imadta!

ildi_ko
ildi_ko Sun, 2015-10-25 17:07

Szia, köszi a receptet, finom lett, én a tésztába raktam bele egy kis fahéjat ill. a negyede teljeskiőrlésű liszt volt, így több folyadékot raktam bele, valamint a tej felét buborékos ásványvízre cseréltem.
Volt, amelyik szétszakadt, azt tapasztaltam, hogy olyankor, mikor egyrészt nem hagytam rendesen átsülni az első oldalát másrészt, amikor túl sokat raktam a tésztából a serpenyőbe, nem szabad túl vastagra sem hagyni, továbbá a kisebb palacsintasütőben könnyebb volt megfordítani, mint a 26 cm-esben:-)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-10-07 13:23

Szia Petra! Megint egy szuper receptedet próbáltam ki. Valaha régen már csináltam "volna" almás palacsintát, de mindig szétszakadt, és ez örök nosztalgia maradt. Most a recepteddel sikerült végre. Egy sem szakadt el, nagyon finom lett, fahajas cukkorral meghintve ettük. Kösz, hogy a trükköket is leírod. Zsuzsa

Fahééj
Fahééj Wed, 2013-07-03 17:10

Kedves Petra,
kétségkívül nagyon finom lett amit készítettem, ám nekem sajnos elszakadt az összes:( Én nem tudom miért, mert már sokszor sütöttem palacsintát és olyankor jó lett.
Azért köszönöm szépen a receptet.
Üdv Fahééj:)

pasztorkriszti
pkrisztaaa / pasztorkriszti Mon, 2013-11-18 14:54

Képzeld,én is így jártam,pedig nem először sütök palacsintát,igaz,ilyet még nem próbáltam...a legutolsó maradt csak egyben,ebből gondolom,hogy a többi azért nem sikerült,mert sokat tettem a palacsintasütőbe a tésztából.Legutoljára kb.fél merőkanál tészta maradt csak,ezt oszlattam el a sütőben,és gyönyörűen meg lehetett fordítani,megsült,nem szakadt el!azért a többit is megettük,az íze isteni!

katiee
katiee Thu, 2012-05-24 15:58

Nem tudok sajnos palacsintát sütni,valahogy nincs érzékem hozzá,ezért is örültem meg a receptednek,mivel itt nem kell hajszál vékonynak lennie a tésztának.Tegnap este vacsoravendégek voltak,így hát kipróbáltam,nagy sikere lett de mivel olaszoknak készült,nagyon nehéz volt lebeszélnem őket arról,hogy telekenjék nutellával,viszont az eperlekvárt nem tagadhattam meg tőlük,és persze a fahéjast is bevágták pikk-pakk.Én tettem mellé egy gombóc vaniliafagyit is,jól passzolt a forró palacsintához.Azt hiszem ezt még elkészítem egy jópárszor,mert tényleg isteni finom!! :)

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Wed, 2011-11-16 10:24

Szia Petra! Köszi a receptet. Sokszor sütöttem már almás palacsintát, de soha nem mértem ki a hozzávalókat, de így kettőnknek, pont elég volt. Próbáld ki körtével is, nagyon finom. Szép napot, üdv. Gyöngyi

agrartunderke
agrartunderke Sat, 2011-10-22 10:23

Magában, fahéjas porcukorral megszórva sem rossz, de én vaníliaöntetet is szoktam hozzá kínálni. Ha fahéjas porcukorral isteni, akkor öntettel nincs is rá szó...

Marticsi
Marticsi Sun, 2011-12-18 11:08

Én ma csinálom ezt a receptet először, már várakozik a hűtőben, persze rögtön dupla adagból. A vanília öntet sem rossz ötlet, én egy kis dión gondolkodom, hogy a fahéjas, porcukros diós szórást csinálok rá. :))
Köszi a receptet!!!

Elisabeth
Elisabeth Fri, 2011-09-23 20:21

Kedves Petra! Ma elkészítettem a receptedet: már az is tetszett, hogy a jó kis Horváth Ilona-alapreceptet olvasztott vajjal dobtad fel, de a reszelt alma a tésztába isteni ötlet volt! :) Mivel nem voltam biztos benne, hogy a férjemnek is be fog jönni, csak fél adagot csináltam: nekem ebből lett kb 7-8 palacsintám, szép vékonyan lehetett sütni, jól is oszlott el a serpenyőben. Csupa pozitív tapasztalat, és még a férjem is imádta :D

timi sz
timi sz / timi sz Wed, 2011-08-24 10:17

Köszi a receptet, ezután valószínű hogy csak almásan fogom csinálni a palacsintát, isteni finom! :)

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sat, 2010-07-24 20:16

Mivel szeretek egyszerüsíteni, én a turmixgépbe dobom az almadarabokat, rá a tejet, tojást, és így keverem bele a többi hozzávalót. Majd ezt a receptet is kipróbálom, hogy van-e különbség.

marcsa1
marcsa1 / marcsa1 Fri, 2010-05-21 09:32

Tegnap este megcsináltam, nagyon ízlett mindenkinek. Ma estére újból ezt kérik! Nagyon finom és egyszerű, köszi a receptet!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-03-16 15:42

Kedves syllah!
Azért, hogy a liszt és a tej homogénné váljon, egyneművé, simává. Ezalatt a cukor és a só ízét is átveszi a massza.
Bocs., hogy közbeszóltam, üdv. Gerzsó.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-03-16 15:42

Kedves syllah!
Azért, hogy a liszt és a tej homogénné váljon, egyneművé, simává. Ezalatt a cukor és a só ízét is átveszi a massza.
Bocs., hogy közbeszóltam, üdv. Gerzsó.

syllah
Syllah / syllah Tue, 2010-03-16 14:46

Azt szeretném megtudni, hogy a palacsintatésztának (vagy nekem? :) miért lesz jobb, ha pihentetjük egy órát? Köszönöm!!!

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Tue, 2010-02-16 12:11

nagyanyai, vagy tán régebbi recept szerint nálunk úgy készül, hogy az almát 1 cm-nél vékonyabb karikákra vágjuk (a közepét előtte szép formában eltávolítjuk), és minden készülő palacsintába egy karika kerül (3-4 db készül tehát egyszerre a serpenyőben). fahéjas porcukorral szórva, de csak magában is nagyon finom! (úgy hívjuk, hogy "alma Schlafrockban" (pongyolában)).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-28 11:48

Én is szoktam csinálni almás palacsintát, sőt néha a kelt palacsinta tésztába is rakok sütéskor reszelt almát, ill. még kikeveréskor mazsolát, fahéjat. Mindenki nagyon szereti, és hihetetlen gyorsan megvan.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-10-06 13:17

Isteni, nagyon köszönöm! (Nekem eddig mindig szétesett... :S:D)

A 2 ek. cukor helyett egy tasak vaníliás cukrot tettem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-10-06 11:05

Már másodszor csinálom és imádja az egész család!!! Szuper a recept, elronthatatlan, köszönöm!!!

A-nett
A-nett Fri, 2009-08-28 13:11

A kisebb vagy a nagyobb lyukú reszelőn reszelted le az almát?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-08-25 20:21

Megcsináltam és isteni finom! Az egész családnak izlett

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-08-25 11:29

Kösz, kösz, kösz...... a gyors választ!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-08-25 10:56

Az alma levét ki kell nyomkodni?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2009-06-04 21:44

Az almás palacsintában az a jó, hogy a tojásérzékenyek nyugodtan kihagyhatják a tojást, úgy is összeáll, és lehet belőle rendes palacsintát sütni.

bandita
bandita Thu, 2009-06-04 10:10

Szia Petra,
ez mennyei volt, többet nem is készítek sima palacsintát! :-)
Köszi a receptet!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-04-25 14:11

Próbáljátok meg, csak vékonyan szeletelni bele a negyedekre vágott, pucolt almát!
Felesleges a reszelés!

615