Bár egészségesnek hisszük ezt az italt, valójában káros

Szakértők szerint egyáltalán nem mindegy, milyen formában fogyasztjuk a narancsot, ugyanis a belőle készült gyümölcslé már káros lehet.

Sokan azt gondoljuk, hogy a különböző gyümölcsleveket büntetlenül ihatjuk, hiszen egészségesek. A narancslé az egyik legnépszerűbb, gyümölcsből készült ital, melyet nemcsak saját kezűleg tudunk elkészíteni, hanem a boltban is megvásárolhatjuk. Pedig lehetséges, hogy érdemes mindkét verziót elkerülnünk, mert károsak lehetnek a szakértők szerint.

Bár egészségesnek hisszük ezt az italt, valójában káros

Mint ahogyan az a közelmúltban kiderült, csak a narancs hasznos, a belőle készült gyümölcslé káros lehet, különösen a negyven év felettiek számára, amikor már kezdenek megjelenni a krónikus betegségek, a magas vérnyomás, a túlsúly, a metabolikus szindróma. Náluk a gyümölcslé felgyorsítja az öregedési folyamatot

– mondta Mihail Ginzburg, táplálkozási szakértő.

A narancslé leginkább az oldott cukrok, köztük a káros fruktóz, és a nem elegendő rosttartalom miatt lehet káros. A szakértő szerint egyébként nemcsak a narancsból készült folyadékokat érdemes elkerülni, hanem minden gyümölcslevet. Ha mégis szeretnénk ilyet inni, akkor étkezés közben fogyasszuk, vagy korpás keksszel kombináljuk.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...