Az olcsó gyümölcs, melynek magja egészségesebb, mint a húsa

Sokszor a szemétben végzik ennek a gyümölcsnek a magjai, pedig egészségünk szempontjából érdemesebb lenne elfogyasztanunk őket.

A gyümölcsök magját a legtöbbször nem fogyasztjuk el, és vagy a komposztba vagy a szemétbe kerül. Pedig akadnak olyan gyümölcsök, melyek magjai igazán értékesek, tele vannak ugyanis vitaminokkal. Remek példa erre a tökmag. (Bár sokan gondolják zöldségnek, a tök virágból fejlődik ki, és rengeteg magot is tartalmaz, ezért rendszertanilag a gyümölcsök közé tartozik.)

Az olcsó gyümölcs, melynek magja egészségesebb, mint húsa

A tökmag gazdag magnéziumban, káliumban, E-, F, B1-, B2- és D-vitaminban, szelénben, cinkben, rézben és antioxidánskoban is.

Ezen kívül magas a fehérjetartalma, gazdag esszenciális zsírsavakban, és jelentős mennyiségű rostot is tartalmaz. Remek tulajdonságainak köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti az érelmeszesedés és a daganatok kockázatát.

A tökmagot fogyaszthatjuk nyersen vagy pirítva, tehetjük levesekre, salátákra, de péksüteményekbe is keverhetjük.

Forrásunk volt.


További érdekességek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...