Az olcsó gyümölcs, melynek magja egészségesebb, mint a húsa

Sokszor a szemétben végzik ennek a gyümölcsnek a magjai, pedig egészségünk szempontjából érdemesebb lenne elfogyasztanunk őket.

A gyümölcsök magját a legtöbbször nem fogyasztjuk el, és vagy a komposztba vagy a szemétbe kerül. Pedig akadnak olyan gyümölcsök, melyek magjai igazán értékesek, tele vannak ugyanis vitaminokkal. Remek példa erre a tökmag. (Bár sokan gondolják zöldségnek, a tök virágból fejlődik ki, és rengeteg magot is tartalmaz, ezért rendszertanilag a gyümölcsök közé tartozik.)

Az olcsó gyümölcs, melynek magja egészségesebb, mint húsa

A tökmag gazdag magnéziumban, káliumban, E-, F, B1-, B2- és D-vitaminban, szelénben, cinkben, rézben és antioxidánskoban is.

Ezen kívül magas a fehérjetartalma, gazdag esszenciális zsírsavakban, és jelentős mennyiségű rostot is tartalmaz. Remek tulajdonságainak köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti az érelmeszesedés és a daganatok kockázatát.

A tökmagot fogyaszthatjuk nyersen vagy pirítva, tehetjük levesekre, salátákra, de péksüteményekbe is keverhetjük.

Forrásunk volt.


További érdekességek:

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek