Az olcsó gyümölcs, melynek magja egészségesebb, mint a húsa

Sokszor a szemétben végzik ennek a gyümölcsnek a magjai, pedig egészségünk szempontjából érdemesebb lenne elfogyasztanunk őket.

A gyümölcsök magját a legtöbbször nem fogyasztjuk el, és vagy a komposztba vagy a szemétbe kerül. Pedig akadnak olyan gyümölcsök, melyek magjai igazán értékesek, tele vannak ugyanis vitaminokkal. Remek példa erre a tökmag. (Bár sokan gondolják zöldségnek, a tök virágból fejlődik ki, és rengeteg magot is tartalmaz, ezért rendszertanilag a gyümölcsök közé tartozik.)

Az olcsó gyümölcs, melynek magja egészségesebb, mint húsa

A tökmag gazdag magnéziumban, káliumban, E-, F, B1-, B2- és D-vitaminban, szelénben, cinkben, rézben és antioxidánskoban is.

Ezen kívül magas a fehérjetartalma, gazdag esszenciális zsírsavakban, és jelentős mennyiségű rostot is tartalmaz. Remek tulajdonságainak köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti az érelmeszesedés és a daganatok kockázatát.

A tökmagot fogyaszthatjuk nyersen vagy pirítva, tehetjük levesekre, salátákra, de péksüteményekbe is keverhetjük.

Forrásunk volt.


További érdekességek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...